Burgemeester Grootenboer tijdens een bezoek op de 'Poseidon'.
Burgemeester Grootenboer tijdens een bezoek op de 'Poseidon'.

“We raakten onder de indruk van hun verhalen”

Algemeen

MIDDELHARNIS - Het was vorig jaar een dringend beroep vanuit het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). De landelijke nood voor opvangplaatsen was hoog en er moesten snel plekken komen om vluchtelingen op te vangen. Uiteindelijk kwam er een riviercruiseschip op Goeree-Overflakkee. Na de vooraf afgesproken vier maanden, blikken verschillende personen vanuit de gemeente terug.

Door Erwin Guijt

Burgemeester Ada Grootenboer: “Bedankt! Dat wil ik als burgemeester zeggen tegen de 75 asielzoekers die de afgelopen vier maanden te gast zijn geweest op Goeree-Overflakkee. Als ik met hen praat, vertellen ze hoe dankbaar zij zijn. Maar ik wil het ook graag omdraaien. Ik kan niet anders zeggen dan dat het ook voor ons een mooie en verrijkende ervaring is geweest. En dat we ook met heel ons hart hopen en wensen dat het goed met ‘onze mannen’ blijft gaan.”

Samenwerking

“Toen de gemeente begin november besloot om mee te werken aan een verzoek vanuit het COA voor een aanlegplaats voor een ‘asielboot’, was dat ook voor ons spannend. We wilden als gemeente onze verantwoordelijkheid nemen, omdat we zagen dat er een groot opvangpro..