Ingang van Park Nieuw Zeeland (Foto: Erwin Guijt).
Ingang van Park Nieuw Zeeland (Foto: Erwin Guijt).

“Ze zijn aardiger dan de gemiddelde Flakkeeënaar”

Algemeen

MIDDELHARNIS - Het nieuws dat er 75 mannelijke vluchtelingen naar Middelharnis Havenhoofd zouden komen, maakte best wat los bij omwonenden. Op de door de gemeente georganiseerde informatieavond waren er kritische en bezorgde geluiden te horen. Mensen waren bang voor overlast en onveilige situaties. Inmiddels zijn we vier maanden verder. Hoe hebben de omwonenden de afgelopen tijd ervaren?

Door Erwin Guijt

Het is een koude zaterdagmiddag op park Nieuw-Zeeland, vlakbij Middelharnis Havenhoofd. Bij de voormalige tramhalte loopt een vluchteling te bellen, een stukje verderop laat een vrouw haar hond uit. Op het park staat een vrouw met een van haar buren te praten. Hebben zij overlast gehad van hun buren uit het Midden-Oosten? Beide schudden gelijk hun hoofd. “Nee hoor, helemaal niet. Er zijn geen incidenten geweest. Integendeel, het zijn juist aardige mensen. Aardiger dan de gemiddelde Flakkeeënaar, moet ik zeggen.”

“We hebben hier meer last van jeugd die hier veel te hard rijdt. Kun je daar niet een artikel over schrijven?” De vluchtelingen zijn goed geïnstrueerd, vermoed de man. “Ze groeten je altijd netjes.” De vrouw: “Ik d..