De bomenplanters (Foto: Gert van Nieuwaal).
De bomenplanters (Foto: Gert van Nieuwaal).

Eerste bomen geplant voor ‘Bos van de Democratie’

Algemeen

GOEDEREEDE - Vertegenwoordigers van de fracties uit de ‘oude’ gemeenteraad, die door de verkiezingen op 16 maart flink is opgeschud, waren dinsdagavond 5 april druk bezig met het planten van fladderiepen. Ze hadden de bomen als afscheidsgeschenk ontvangen van wethouder Tea Both, die hiermee hoopt een traditie te hebben ingeluid.

Door Kees van Rixoort

Gelukkig was het, tegen de weersverwachtingen in, “goed technisch plantweer”, zoals de wethouder de omstandigheden omschreef. Aan de rand van het veld achter de kazerne van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond in Goedereede waren al gaten gegraven en steunpaaltjes geplaatst. Bovendien waren medewerkers van de gemeentelijke buitendienst aanwezig om te assisteren.

Elke boom telt

“De reden is dat het belang van het planten van bomen aan de orde is geweest in de raad. Er is aandacht voor gevraagd en u heeft mij er als portefeuillehouder op aangesproken. Terecht, want elke boom telt”, lichtte Tea Both haar initiatief toe. “Bij mij is het idee ontstaan om elk raadslid een boom te geven, die hij of zij kan planten op een pl..