Afbeelding
Foto:

Column: Felicitaties

Dit was niet omdat ik jarig was of dat er een of ander jubileum te vieren was. Maar de aanleiding voor de felicitaties was dat het afgelopen dinsdag mijn laatste werkdag voor Eilanden-Nieuws was. Officieel ga ik met ingang van 5 mei met pensioen, maar er is nog een tegoed van vrije dagen en daarom was dinsdag de laatste dag op de redactie. Ik begrijp niet zo goed waarom ik gefeliciteerd word. Als de felicitaties nu richting mijn collega’s waren gegaan, dan kon ik dat begrijpen, want zij - de een wat langer dan de ander - hebben het toch een deel van de achterliggende twintig jaar met mij uitgehouden. En dat lijkt me toch een felicitatiewaardige prestatie. Bij deze, collega’s!
Natuurlijk begrijp ik dat velen mij geluk wensen in de ‘nieuwe tijd’ die voor mij aanbreekt en meermalen ben ik toegewenst om te gaan genieten van de vrijheid. Ik moet hier wel aan toevoegen dat ik me ook bij Eilanden-Nieuws nooit onvrij heb gevoeld. Graag zou ik dat uitleggen, maar daarvoor ontbreekt de ruimte in deze column. Het is verleidelijk om in deze column stil te staan bij mijn twintig jaar Eilanden-Nieuws, maar dat doe ik misschien nog wel op een andere manier. Laten we maar - zover dat mogelijk is - de blik op de toekomst richten. Plannen heb ik wel. Naast mijn wandelhobby ligt er nog een behoorlijke lijst met klusjes te wachten. Thuis, maar ook op de camping. Mijn tijd kan ik in ieder geval zelf indelen. Daarnaast behoor ik nu ook tot het grijze leger van senioren die na de middaglunch zich op de elektrische fiets hijsen en een rondje over de eilandelijke wegen doen om de spieren soepel en het hart in conditie te houden of te brengen. Dus het is toch nog een beetje vrijheid in gebondenheid.
Veel mensen vragen mij of ik de krant ga missen. Dat zal wel meevallen. Ik lees nog mee en misschien kan ik in de komende tijd wel iets over mijn nieuwe ‘vrijheid’ vertellen via deze column en wellicht pak ik over een tijdje ‘de pen’ weer op om nu en dan weer eens wat kolommen van deze krant te vullen. Ten slotte dank ik iedereen voor de overwegend prettige contacten die ik in de afgelopen jaren met de vele lezers van deze krant heb gehad. Het was de moeite waard om hier te werken…