Dhr. Kom (l.) wordt door dir. v. d. Laan gelukgewenst.
Dhr. Kom (l.) wordt door dir. v. d. Laan gelukgewenst.

Terug in de tijd: Kom en de P.T.T. twee-eenheid in Ooltgensplaat

Kantoorhouder J. L. Kom was woensdagmorgen toch wel lichtelijk beduusd toen hij zijn Plaatse Postkantoor voor een dagje gesloten moest verklaren en zijn woning met steeds meer P.T.T.'ers en oud-collega's volliep. Mevr. Kom stond daar der traditiegetrouw met koffie - en voor deze heugelijke gelegenheid ook met gebak gereed - en aldus raakte men daar op 't Weespad in een blije stemming rondom de 40- jarige jubilaris . . . !

Kantoorhouder Kom is een begrip geworden in Ooltgensplaat, wat ook kon blijken uit de bloemen en het fruit dat werd bezorgd, later nog aangevuld door een " hartige hap" door een mevrouw persoonlijk bezorgd en de schriftelijk ontvangen goede wensen en cadeaubonnen. Kom· is Ooltgensplaats' kwaaiste niet, van welk gevoelen ook door direc­ teur v. d. Laan uit Middelharnis blijk werd gegeven. Ook hij prees de jubilaris in vele toonaarden.

Meerdere oud- kantoorhouders, C. Kamerling uit Oude-Tonge, K. v. d. Houten uit Stellendam, E. Prins uit Melissant en L. Jongejan, de veteraan onder hen uit Dirksland hadden zich aan Kom's zijde geschaard en becommentarieerden naar hartelust de beredeneringen van dir. v.d. Laan in zijn gelukwens tot de jubilaris, wiens dienstverband in de vooroorlogse jaren was begonnen.

Bij de hulde die dhr. Kom in ontvangst mocht nemen werd mevr. Kom zeker niet vergeten, als zijnde de" papieren­ en de morele steun" van de jubilaris en de goede gastvrouw op de achtergrond.

Uit de krant van 1977