Feestelijke uitreiking van het pakket met streekproducten bij de boerderijwinkel van Van Kempen (Foto: Mirjam Terhoeve).
Feestelijke uitreiking van het pakket met streekproducten bij de boerderijwinkel van Van Kempen (Foto: Mirjam Terhoeve).

Fietsen voor mijn eten verwelkomt duizendste volger

Algemeen

NIEUWE-TONGE - Je verwacht niet, dat je een cadeau krijgt als je een Facebookpagina een like geeft, maar het overkwam Nicole van Kempen uit Middelharnis. Ze klikte op de pagina van ‘Fietsen voor mijn eten’ en kreeg kort daarop een uitnodiging om een pakket met streekproducten op te halen bij de boerderijwinkel van de familie Van Kempen in Nieuwe-Tonge. “Nee geen familie, geen doorgestoken kaart, maar puur toevallig”, benadrukken de naamgenoten. ‘Fietsen voor mijn eten’ is een platform waarop alle verkooppunten met lokale producten van Goeree-Overflakkee worden vermeld en wil daarbij iedereen stimuleren om deze met de fiets te bezoeken.

Door Mirjam Terhoeve

Het platform bestaat al sinds 2018 en sinds 2020 maakt ook Goeree-Overflakkee hier deel van uit. Petra Wevers van KrachtigBuiten is, bijgestaan door Lia Damen, als vrijwilliger hiervoor actief en heeft inmiddels al veel adresjes verzameld. “Het doel is om het fietsen langs verkoopstalletjes met verse groenten, bloemen, fruit, en allerlei andere streekproducten te stimuleren”, vertelt ze. “Het is niet alleen goed voor de gezondheid, maar op deze manier worden ook lokale ondernemers ondersteund. Op de website zijn deze stalletjes, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers in één oogopslag te vinden. Ik ben enorm verheugd, dat er in de afgelopen jaren steeds meer mensen het principe hebben leren kennen en de facebookp..