Afbeelding
Foto:

SGP - Peter Grinwis: “Waar willen we met het eiland heen?”

Een dag na de verkiezingen blijkt dat zowel VKGO als de SGP 7 raadszetels mogen bezetten, maar de VKGO is met ruim 120 stemmen meer de grootste partij geworden. En mag het initiatief nemen bij de vorming van het nieuwe college. Voor de SGP is het wennen, nu ze in dit geval moeten afwachten.
Peter Grinwis verving lijsttrekker Hendrik Herweijer, die vanwege ziekte verhinderd was, als woordvoerder. Hij geeft aan dat de SGP nu inderdaad moet afwachten. De uitslag valt wel wat tegen, aldus Grinwis, maar het past wel in de trend na de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar.
Op de uitslagenavond was nog niet bekend waar op het eiland de partij stemmen verloren had, maar Grinwis vermoedt dat de discussie rondom Ouddorp Bad-Oost de partij parten heeft gespeeld. “Lokale initiatieven hebben er aan bijgedragen dat dit ons stemmen heeft gekost”. Ook de koers van het CDA in dezen heeft de SGP geen goed gedaan. “Wij hebben in deze discussie duidelijk gecommuniceerd dat we ook de juridische aspecten mee willen nemen”, aldus Grinwis.
Peter geeft verder aan, dat de partij zich zorgen maakt over het behoud van de christelijke waarden, zoals de zondagsrust. “Zullen deze voor de toekomst nog wel gewaarborgd zijn?”
Voor de SGP breekt een spannende tijd aan. “Het gaat over de vraag: waar willen we met het eiland heen?”