Afbeelding
Foto:

Bert Tuk (ChristenUnie): “We hebben ons uiterste best gedaan”

Afwachten is ook het devies voor de fractie van de ChristenUnie, zo benadrukt lijsttrekker Bert Tuk.

Door Adri van der Laan

Aan het eind van de uitslagenavond was het nog niet zeker of de ChristenUnie haar drie zetels zou kunnen behouden of dat de partij een zetel zou verliezen. Uit de reactie van Bert Tuk blijkt dat de uitslag hem toch wat is tegengevallen. Graag had de partij er nog een zetel bij gehad, maar dat is niet het geval. Volgens Tuk heeft dit niet gelegen aan het enthousiasme waarmee de afgelopen maanden campagne is gevoerd. De ChristenUnie kan terugkijken op een intensieve campagne, waarin men over het hele eiland is getrokken.
Bert Tuk vermoedt dat de partij wat stemmen heeft moeten inleveren aan het CDA en dan gaat het vooral over het ‘heikele punt’: de bouw in het plan Ouddorp Bad-Oost. Hij verzekert dat de ChristenUnie er alles aan heeft gedaan om het standpunt van de partij hierin goed toe te lichten. “We hebben ons uiterste best gedaan”.

Op de vraag hoe het nu verder zal gaan, geeft Tuk aan dat het nu ook voor de ChristenUnie gewoon afwachten is. Het positieve is volgens hem, dat de christelijke partijen in de raad van Goeree-Overflakkee nog in de meerderheid zijn. Hij is benieuwd of en hoe de grootste partij, de VKGO, met deze partijen kan samenwerken.