Afbeelding
Foto:

Jaap Willem Eijkenduijn (PvdA): “Ons past bescheidenheid”

Voor de fractie van de PvdA was de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen teleurstellend. Lijsttrekker Jaap Willem Eijkenduijn geeft zijn reactie.

Eijkenduijn geeft aan dat de uitslag van deze raadsverkiezing voor zijn partij ronduit teleurstellend is. De PvdA zal waarschijnlijk haar derde zetel in de gemeenteraad kwijtraken. Wat de reden van het zetelverlies is, was voor de PvdA aan het eind van de verkiezingsavond nog niet duidelijk. Jaap Willem geeft aan dat het waarschijnlijk is dat veel potentiële kiezers zijn thuisgebleven.

Hoe het nu verder moet? “Ons past nu bescheidenheid”. En daarom wacht de PvdA de komende ontwikkelingen af. Dit geldt ook voor het initiatief van de partij om tot een breed gedragen raadsakkoord te komen. Het is afwachten wat de andere partijen hiermee mee gaan doen.

Verder geeft Eijkenduijn aan dat de uitslag van de verkiezingen ook voor hem heel verrassend was. En hij doelt dan op de winst van het CDA. Dit tegen de landelijke trend in. “Als we een poultje hadden gemaakt, dan had ik dit niet voorspeld”.

Toch verzekert Jaap Willem dat zijn partij er in de nieuwe raadsperiode alles aan doet om een positieve bijdrage te leveren aan het besturen van de gemeente. Hij sluit toch een beetje trots af, “want de PvdA is wel de grootste in de gemeente Amsterdam geworden…”
Verder complimenteert hij zijn partijleden, die heel actief zijn geweest in de campagne, en feliciteert hij de winnende partijen.