Afbeelding

Bouwwerkzaamheden Everdinapolder officieel van start

Algemeen

SOMMELSDIJK - Onder stralende weersomstandigheden werd dinsdag de ceremoniële eerste paal geslagen voor de bouw van de nieuwe wijk in de Everdinapolder. Met de realisering van deze wijk van ongeveer 100 vrije sectorhuurwoningen, krijgt Sommelsdijk straks een goed in de omgeving passende entree.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Op een ludieke en nostalgische manier werd maandag de officiële paal door een aantal betrokkenen de grond in geslagen op het bouwterrein in de Everdinapolder. Bouwbedrijf Stout is een aantal weken geleden al begonnen met de bouw, maar zowel ontwikkelaar Estate en de bouwer hebben er voor gekozen om een toch nog ‘officieel’ moment in te lassen om de bouw van deze bijzondere wijk te markeren.

Entree van Sommelsdijk

Een klein aantal genodigden woonden dit officiële moment bij. Projectontwikkelaar Dingeman van Es van Estate Invest noemde in zijn toespraak het project een ‘leuke entree van Sommelsdijk’. De bouw wordt verricht op een terrein waar voorheen wat bedrijfsgebouwen stonden. Van Es gaf in zijn toespraak aan dat de voorbereidingen voor de bouw al een aantal jaren geleden zijn aangevangen. In het begin heeft hij de gemeente al toegezegd dat hij in de Everdinapolder ook een aantal eengezinswoningen zou ontwikkelen in de vrije huursector.

Inspelen op de marktontwikkelingen

De ontwikkelaar benadrukte dat Estate Invest altijd probeert om in te spelen op de marktontwikkelingen en op de vraag naar welke woningen er zijn. En het blijkt dat er veel vraag is voor huurwoningen in de vrije sector. “Hierin is nauwelijks aanbod”, aldus Van Es. Hij legt uit dat huren in de vrije sector gewild is bij mensen die momenteel geen huis kunnen of willen kopen en daarom graag een huurwoning willen. Verder is er, als gevolg van de vergrijzing, ook een grote vraag naar levensloopbestendige woningen en appartementen met zorg. “Wij hopen met de realisatie van deze diversiteit aan huurwoningen ook een steentje bij te dragen aan de enorm grote vraag naar betaalbare woningen op het eiland voor alle leeftijden en situaties”.
Midden door het project loopt de Joost van den Vondellaan. Aan de noordwestkant van deze weg zullen 30 royale eengezinswoningen worden gerealiseerd, met vrij veel ruimte. Deze woningen worden ook energieneutraal gemaakt.

Aan de andere kant van de weg, het voormalige terrein van autoschadebedrijf Van Lint, zullen 27 levensloopbestendige woningen worden gerealiseerd. “Ruime woningen voor mensen in alle levensfasen, want deze mensen hoeven geen senioren te zijn”. Verder zal er ook een appartementencomplex worden gebouwd, met 41 royale appartementen.

Zorg

In de appartementen en in de levensloopbestendige woningen kan desgewenst ook zorg worden verleend. Hiervoor is Estate Invest de samenwerking aangegaan met de Estea-groep. Een landelijk opererende zorgpartij. Wethouder Daan Markwat verklaarde in zijn toespraak heel blij te zijn met het plan dat momenteel uitgevoerd wordt. “Het wordt een mooie afronding van het gebied”, zo kon hij constateren. Hij waardeerde het verder dat het hele project in de verhuur komt, want hij weet dat hier grote behoefte aan is.
Een vertegenwoordiger van Bouwbedrijf Stout gaf aan dat de woningen rond de kerst opgeleverd zullen kunnen worden. Het appartementengebouw zal waarschijnlijk maart volgend jaar klaar zijn.

Aan het eind van de korte bijeenkomst op het bouwterrein, werd de ‘feestpaal’ met handkracht de grond in geslagen. Hieraan deden de ontwikkelaar, de wethouder, de bouwer en de voormalige grondeigenaar mee.

Meer info www.estateinvest.nl.