Alex van Kampen (links) en Daan Markwat met het logo (Foto: Leonard Boekee).
Alex van Kampen (links) en Daan Markwat met het logo (Foto: Leonard Boekee).

Beeldmerk Historisch Haringvliet bevat alle elementen erfgoedlijn

Algemeen

Het ontwerp kwam uit de bus na een ‘ontwerpwedstrijd’. De erfgoedtafel koos het logo met een grote meerderheid uit de inzendingen van drie bureaus. In het gekozen beeldmerk is de letter H, die een prominente rol speelt in de naam van de erfgoedlijn, gebruikt om verschillende elementen en thema’s tot uitdrukking te brengen. Zoals dorpen en dijken, historische gebouwen, havenkanalen en kreken. “Alle elementen van de erfgoedlijn zitten erin, zonder dat het complex wordt”, zei Alex van Kampen tijdens de overdracht. “Het blijft een overzichtelijk geheel.”

De voorzitter van de erfgoedtafel was er blij mee. “Het is een duidelijk logo, waar het verhaal van het water, hét thema van de erfgoedlijn Historisch Haringvliet, goed in naar voren komt. Het is een breed gedragen keuze, zoals er ook veel draagvlak is voor de naam en het ambitiedocument van de erfgoedlijn. De basis staat er, we kunnen volop aan de slag met projecten”, aldus Daan Markwat.

De erfgoedlijn Historisch Haringvliet is vorig jaar van start gegaan en omvat het noordelijke deel van Goeree-Overflakkee en de zuidelijke delen van Voorne-Putten en de Hoeksche Waard. Het thema is ‘het leven tussen en met het water als vriend en vijand’.

Door Kees van Rixoort

De erfgoedlijn Historisch Haringvliet heeft een logo. Daan Markwat, de voorzitter van de erfgoedtafel, ontving het beeldmerk woensdag uit handen van Alex van Kampen van DINK, het Dirkslandse bureau dat het ontwierp.

Dirksland