Shion Logmans, Maurice Groenenboom en Lucas van Dijken zorgen dat de cake en koekjes grif over de toonbank gaan.
Shion Logmans, Maurice Groenenboom en Lucas van Dijken zorgen dat de cake en koekjes grif over de toonbank gaan.

Groep 5/6 Groen van Prinstererschool op de markt voor Oekraïne

Algemeen

Afgelopen woensdag was het zover. De kraam werd gezellig ingericht en versierd met Oekraïense vlaggetjes. De verkopers, groepjes leerlingen uit groep 5/6 van de Groen van Prinstererschool, wisselden elkaar tussen 10.00 en 15.00 uur af. Maurice vond het wel leuk om een beetje vrij te zijn van school. “Ik had eigenlijk een rekentoets en ik houd niet zo van rekenen. Die toets hoef ik nu dus niet te maken. Al moet ik hem later nog wel inhalen.” Gelukkig viel er op de markt ook genoeg te rekenen als er wisselgeld gegeven moest worden.

Waar al dat lekkers vandaan kwam? “Dat hebben we gekregen van de bakkers Van Helden, Koese, Visser en van Plus Slingerland”, vertelde Maurice. “We kregen ook een flink aantal eieren van SommelsEi. Dat vinden we natuurlijk erg fijn.” Hij was ook blij met de positieve reacties van de klanten. “Vaak zeggen ze: ‘houd het wisselgeld maar’, of ze geven een extra gift”. De verkoopactie bracht het mooie bedrag van 778 euro op. Dit bedrag wordt door de Groen van Prinstererschool overgemaakt naar het Christelijk Noodhulpcluster ten behoeve van het werk van Woord en Daad in Oekraïne.

Hoe kun je als basisschoolleerling je steentje bijdragen aan noodhulp voor Oekraïne? Maurice Groenenboom van de Groen van Prinstererschool had een goed idee. Hij stapte op de marktmeester van de weekmarkt in Middelharnis af en regelde een kraampje voor de verkoop van cake, koekjes en andere lekkernijen.

MIDDELHARNIS