Wethouder Tea Both symbolisch een kapotte stofzuiger aan medewerkers Erik van Hurk en Ad de Vos (Foto: Mirjam Terhoeve).
Wethouder Tea Both symbolisch een kapotte stofzuiger aan medewerkers Erik van Hurk en Ad de Vos (Foto: Mirjam Terhoeve).

Circulair ambachtscentrum officieel geopend

Algemeen

MIDDELHARNIS - Onder een stralende zon vond afgelopen donderdag de officiële opening plaats van het circulaire ambachtscentrum bij de milieustraat in Middelharnis. Het ambachtscentrum is een initiatief van de gemeente Goeree-Overflakkee, het RAD en Goed voor Goed. Het is een plek waar men overtollig materiaal kan inleveren, waarna het, al dan niet gerepareerd of bewerkt, weer te koop wordt aangeboden in de kringloopwinkels. De bruikbare bouwmaterialen gaan naar Goed voor Goed in Oude-Tonge, waar een “tweedehands bouwmarkt” wordt ingericht. Het is één van de initiatieven om als gemeente in 2050 geheel circulair te worden.

Door Mirjam Terhoeve

Tijdens de opening overhandigde wethouder Tea Both symbolisch een kapotte stofzuiger aan medewerkers Erik van Hurk en Ad de Vos, die deze vakkundig uit elkaar zullen halen en repareren. Zo krijgt de stofzuiger een tweede kans en dat is precies de bedoeling van het ambachtscentrum: spullen die bij de milieustraat worden ingeleverd zoveel mogelijk hergebruiken, zodat er steeds minder in de verbrandingsovens verdwijnt. Bij aankomst op de milieustraat wordt gevraagd welke artikelen worden ingeleverd. Alles wat herbruikbaar is wordt meteen geselecteerd. Kleine artikelen worden uit elkaar gehaald voor de onderdelen of ze worden gerepareerd, waarna ze in de diverse kringloopwinkels te koop worden aangeboden. Bouwmaterialen e..