Afbeelding

Fiets- en wandelroutes erfgoedlijn verzameld

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Websites, folders, kaarten: de fiets- en wandelroutes van de erfgoedlijn Goeree-Overflakkee (nu Historisch Haringvliet) waren tot voor kort overal en nergens te vinden. Nu zijn ze gecombineerd op één plek: de website www.visitgo.nl van Eilandmarketing Goeree-Overflakkee.

Door Kees van Rixoort

Wie op Visitgo kijkt bij ‘Doe’ krijgt de routes – naast bijvoorbeeld watersport, natuur en winkelen – op een dienblad aangeboden. Tussen alle fiets- en wandelroutes zijn die van de erfgoedlijn gemarkeerd. Het gaat in totaal om ongeveer vijfentwintig routes.

“Wandelen en fietsen zijn ongelofelijk belangrijk als recreatieve bezigheid”, zegt Mirna Bogert van Eilandmarketing Goeree-Overflakkee. “De knooppunten weet iedereen wel te vinden, maar de bijzondere routes is een ander verhaal. En daar willen we juist het accent op leggen. Dat zijn de onderscheidende routes die aansluiten bij thema’s. Nu zijn die van de erfgoedlijn ook samengebracht op Visitgo.”

“Fijn voor mensen die meer willen zien dan de Noordzee, de duinen en het strand. Zo komen ze erachter dat Goeree-Overflakkee veel meer te bieden heeft. Bijvoorbeeld het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Ooltgensplaat is een prachtige uitvalsbasis om allerlei routes te gaan fietsen of wandelen. We ondersteunen die met fysieke producten als de routekaart geschenkwoningen, de Erfgoedkaart en de brochure Trek eropuit naar de havenkanalen.”

Visitgo is ook goed toegankelijk via een mobiele telefoon. Per route zijn niet alleen de knooppunten te zien, maar ook de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt.