Carolien en Paul Nijsse op de Spuidijk voorbij Goedereede. Het eerste deel van de wandeltocht zit er bijna op (Foto: Adri van der Laan).
Carolien en Paul Nijsse op de Spuidijk voorbij Goedereede. Het eerste deel van de wandeltocht zit er bijna op (Foto: Adri van der Laan).

Moeder en zoon wandelden stormachtige ‘eilandentocht’ ten bate van De Oase

Algemeen

OUDDORP - “Ja, het stormt en ja, het regent”, aldus Carolien Nijsse op de vlog die ze samen met haar zoon Paul bijhoudt als ze maandagochtend de eerste kilometers van hun wandeltocht richting Middelburg hebben afgelegd. Ze hebben ondertussen de tocht, met als startpunt Barendrecht, over 100 kilometer voltooid en een mooi bedrag opgehaald voor diaconaal gastenhuis De Oase in Ouddorp.

Door Adri van der Laan

Het mag wel een bijzondere wandeling genoemd worden die Carolien en Paul Nijsse maandag en dinsdag hebben afgelegd. Ze vertellen iets over hun motivatie voor deze tocht en van hun ervaringen onderweg, als we een stukje meelopen vanaf Goedereede richting Ouddorp op maandagmiddag.
De wandeltocht is gesplitst in twee delen. Het eerste gedeelte van ruim 50 kilometer voerde van Barendrecht naar Ouddorp, waar ze overnachtten in De Oase. Dinsdag werd de overige 50 kilometer voltooid op de route Ouddorp-Middelburg.

Wandelliefhebbers

Om een dergelijke tocht te ondernemen moet je wel wandelliefhebbers zijn. En dat zijn Carolien en Paul Nijsse ook. Vooral in de vakanties neemt wandelen een grote plaats in hun dagprogramma in. De ..