Afbeelding

Nieuw opgericht Sionskoor zingt psalmen en liederen Sions

Algemeen

REGIO - Het landelijke, reformatorische Sionskoor is bedoeld voor iedereen die graag psalmen en ‘liederen Sions’ zingt, en is recent opgericht vanwege de grote behoefte om met elkaar psalmen te zingen. 

Op het koor zijn mannen, vrouwen en jongeren van alle leeftijden welkom, met uitzondering van jonge kinderen. Het repertoire bestaat uitsluitend uit psalmen en liederen Sions. Concerten worden gegeven in oude kerken met begeleiding door beroepsmusici. De repetities van het Sionskoor starten in het voorjaar van 2022. Drie van deze repetities vinden plaats in de eigen regio, daarnaast zijn er twee landelijke, generale repetities. Voor 2022 staan er vijf concerten in de ‘biblebelt’ op het programma. De opzet van het koor is zo dat ieder in de eigen regio kan studeren met een goede regiodirigent. Koorleden krijgen een eigen, gedrukte muziekbundel met een selectie van mooie psalm(bewerkingen) en liederen Sions. Daarnaast zijn er ingezongen oefenbestanden van de partijen beschikbaar. Na een drietal regiorepetities komt het totaalkoor bijeen voor twee generale repetities in Amersfoort en Dordrecht. De vijf concerten vinden plaats in Amersfoort, Dordrecht, Goes, Rhenen en Kampen. Het totaalkoor staat o.l.v. de bekende dirigent Peter Wildeman.

Voor alle leeftijden
Het mooie van dit alle-leeftijdenkoor is dat het hele gezin mee kan doen (m.u.v. jonge kinderen). In een tijd waarin samen zingen bij het orgel in de verdrukking komt, biedt het Sionskoor de mogelijkheid om dit samen te beleven. Speciaal voor gezinnen is de contributie aangepast.

Repertoire
Het repertoire omvat psalmen en psalmbewerkingen, maar ook liederen (hetzij opnieuw gecomponeerd) van bekende hymns. Hierbij valt te denken aan: Eens was ik een vreemdeling, Vaste Rots van mijn behoud, maar ook een lied als Genade zo oneindig groot (vertaling van Amazing Grace). Samenvattend is de inhoud van de liederen: Eén Naam, twee wegen en drie stukken, zoals de belijdenisgeschriften daarover spreken, aldus de organisatie.

De kosten zijn eenvoudig opgezet: het complete lidmaatschap kost € 79,- euro. Dit is voor een heel kalenderjaar. Indien er meer dan twee mensen uit één gezin lid worden, dan zijn de kosten voor het derde (en eventueel vierde en vijfde lid) € 60,- euro per jaar.
De regio-repetities zijn in de volgende plaatsen: Genemuiden, Nunspeet, Barneveld, Rhenen, Gouda, Gorinchem, Alblasserdam, Goes, Middelharnis, Capelle aan den IJssel.

Opgeven kan vanaf heden (tot 15 april 2022) op www.sionskoor.nl
Indien de repetitieruimte het maximaal aantal haalbare koorplaatsen heeft bereikt, wordt er een ledenstop gehanteerd. Indeling gebeurt op datum van opgave.