Johan van Driel (links) en Bas Besuijen.
Johan van Driel (links) en Bas Besuijen.

Boterkoekenactie voor Johan tegen MS brengt 4.000 euro op

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE – Een tijdje terug was er aandacht voor de boterkoekenactie van Bas Besuijen, die mede-eilander Johan van Driel te hulp schoot. 

Door Erwin Guijt

Johan van Driel strijdt tegen MS. Om die ziekte tot stilstand te brengen is een behandeling mogelijk, maar die is niet in Nederland mogelijk – wel in Moskou. De boterkoekactie om die behandeling te bekostigen heeft een mooi bedrag opgeleverd. Bas: “Drie weken geleden is de boterkoekactie voor Johan TegenMS van start gegaan en in diezelfde week is er ook gebakken en verkocht. Een initiatief waarvan ik van tevoren nooit had durven denken dat het zo goed aan zou slaan. Een paar dagen terug heb ik Johan bezocht om hem bekend te maken wat het resultaat was van de actie en hoe alles is verlopen.” In totaal heeft de boterkoekactie 4.042 euro opgebracht.

Niet slecht, voor een week tijd. “Ik had dit echter niet alleen kunnen doen. Ik wil allereerst nogmaals Bakkerij Koese bedanken, die hun bakkerij beschikbaar hebben gesteld en ook een groot deel van de grondstoffen hebben vergoed. Mochten de boterkoeken dus zo enorm zijn bevallen, dan weten jullie ze te vinden”, aldus Bas. “Daarnaast heeft ook mijn vader veel bijgedragen aan de productie van de boterkoeken: samen met hem heb ik in zes uur tijd alle boterkoeken gemaakt. De volgende dag had ik in vier uur tijd met mijn broer alle boterkoeken ingepakt. Een klus die alleen niet te doen zou zijn.”

965 boterkoeken
Dan de bezorging. Eerst dacht Bas dat hij dat wel in z’n eentje af zou kunnen handelen. Maar dat bleek door de grote hoeveelheid bestellingen (er werden 965 boterkoeken besteld) niet mogelijk. Gelukkig vond hij tien bekenden bereid om te helpen met het bezorgen van de lekkernijen over het hele eiland. “Zonder jullie had ik deze klus nooit in één weekend kunnen klaren.” Ook bedankt hij de sponsorende bedrijven: Visser & Visser, Bouwcenter Esselink, Noordhuys Tomatoes en Nivu. “En natuurlijk de mensen die boterkoeken hebben besteld. Mede dankzij u is dit fantastische bedrag behaald!”

“We zijn er echter nog niet”, besluit Bas. “Johan moet nog altijd 20.000 euro ophalen om het doel te behalen. Doneren kan dus nog altijd via www.johantegenms.nl!”