Afbeelding

Raad neemt opnieuw geen besluit over Gebiedsvisie Middelharnis/Sommelsdijk

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het voorstel tot vaststelling van de Gebiedsvisie Middelharnis/Sommelsdijk (2021) was één van de onderwerpen die vorige week 3 februari in de raad niet aan de orde kwam en werd doorgeschoven naar de bijeenkomst van gisteravond. Het document -waarover onze krant al eerder publiceerde- is opgesteld met een interne projectgroep waarin betrokken disciplines en de programmamanager zitting hadden en met een externe denktank van personen die bekend zijn met het eiland en specifiek Middelharnis/Sommelsdijk.

Door Jaap Ruizeveld

Maar opnieuw kwam er geen raadsbesluit. Ellen Nijssen (VVD) was ook na antwoorden van wethouder Markwat op enkele onderdelen nog niet overtuigd om een beslissing te kunnen nemen. Daarom komt het Gebiedsvisievoorstel voor de derde keer terug nu op de raadsagenda van 10 maart. 

Vooral de locatie van supermarkt Plus in Middelharnis speelt een cruciale rol in de ontwikkelingsvisie. Het lijkt haast niet anders te kunnen dan dat deze vestiging verplaatst zou moet worden. Aan autonomie van de ondernemer tornt de gemeente niet. Er is volgens de wethouder al veel overleg gevoerd. Er is en wordt meegedacht. De ondernemer zou naar een andere toekomstbestendige locatie uitzien. Of dit mogelijk is, daarop wacht de gemeente het antwo..