Afbeelding
Foto:

Terug in de tijd: Herv. peuterschool ‘Samuël’ met 15 peuters van start

De lang verbeide Hervormde Peuterschool is er - alle tegenkantingen ten spijt - toch gekomen. Zaterdagmiddag maakten velen van de gelegenheid gebruik de nood-lokaliteit te bezichtigen. Gistermorgen - maandag - werd met de aanwezigheid van 15 peuters een begin gemaakt…

De bestuurders, noch de bijzonder sympathieke mevr. Aangeenbrug uit Hellevoetsluis, schamen zich voor de nog wat primitieve accommodatie, want het is veel meer het idee waarvoor ze pal staan en waaraan de behuizing voorshands ondergeschikt is, al is die zo gezellig mogelijk ingericht en is er alles wat er behoort te zijn. Zij achten het hun roeping zorg te dragen voor een christelijke begeleiding van ook de jongsten uit de gemeente.
Vanaf gisteren is die mogelijkheid aanwezig. Met een korte overdenking heeft ds. R. van Kooten, de promotor van de peuterschool, de school van start doen gaan in de goede hoop en bede op een voorspoedige toekomst. Er waren tweeërlei reacties, enerzijds die van een aantal dankbare ouders en de tijdens de opening naar binnen geschoven enveloppe met een bedrag van f. 250,- en… de kreet die door de beslagen ruiten naar binnen kwam… “grote boeven!”

Uit de krant van 1977