Volgens de woningeigenaar in Goedereede worden er veel meer woningen illegaal verhuurd. (Foto: Shutterstock)
Volgens de woningeigenaar in Goedereede worden er veel meer woningen illegaal verhuurd. (Foto: Shutterstock) Foto: Shutterstock

Eigenaar woning Goedereede woedend over dwangsom op verhuur aan recreanten

Algemeen

DEN HAAG/GOEDEREEDE - “Waarom worden wij alleen gepakt en laat de gemeente andere verhuurders met rust?”, zei de eigenaar van een woonhuis aan de Noordzijde Haven in Goedereede woensdag bij de Raad van State in Den Haag. Daar protesteerden hij en zijn partner tegen een dwangsom van 650 euro voor elke week dat hij zijn woonhuis aan recreanten verhuurt. De boete kan oplopen tot 6500 euro.

Tekst: Persbureau Cerberus

Zelf wonen ze aan de andere kant van het eiland. Na hun pensioen willen ze weer terug naar hun voormalige woning aan de Noordzijde Haven. Maar tot die tijd willen ze de woning verhuren. Dat doen ze al sinds 2014, in de veronderstelling dat het mocht. Toen ze wilden gaan verhuren, hebben ze diverse keren gebeld met ambtenaren over hun plan.

Contact met SVHW

Daar kregen ze te horen dat ze contact moesten zoeken met het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW) voor de toeristenbelasting. Dat deden ze. Ze stuurden er ook een brief over naar de afdeling Toeristenbelasting van de gemeente. In juni 2018 kwam de onheilstijding. De gemeente was er achter gekomen dat ze in strijd met het best..