Vandalen laten spoor van vernielingen achter

OUDDORP - Verschillende ondernemers en inwoners van Ouddorp werden afgelopen zondagochtend zeer onaangenaam verrast. Vandalen bleken een spoor van vernielingen achter te hebben gelaten in het centrum van het dorp.

Het prachtig met kerstbomen en lichtjes versierde centrum werd door een groep vandalen grotendeels vernield. Veel bomen waren losgetrokken en met benzine overgoten, waarna is geprobeerd om de bomen in brand te steken. Ook de timerverlichting moest het ontgelden. De te hulp geschoten brandweer kon gelukkig erger voorkomen, maar de schade is groot. En dat kon er na de persconferentie van een dag eerder ook nog wel bij. Veel ondernemers hebben hun zaak immers noodgedwongen weer moeten sluiten in verband met lockdown die afgelopen zondagochtend vroeg in ging. 

Overigens krijgt de zaak mogelijk nog wel een staartje voor de vandalen, want in het Ouddorpse centrum hangen bewakingscamera's. "Uiteraard zal er aangifte gedaan worden, camerabeelden worden bekeken en worden overgedragen aan de politie", aldus Ouddorp Centrum. "We roepen dan ook op om je te melden als je hier iets mee te maken hebt om tot een oplossing te komen." Ook wordt een beroep gedaan op ouders. "Was jouw kind vannacht laat thuis of heb je een vermoeden dat hij of zij er iets mee te maken heeft, ga dan in gesprek met je kind en adviseer ze om zich bij ons te melden. Wij hopen dat ze beseffen wat ze aanrichten en roepen op om van de spullen van ondernemers af te blijven. De bomen staan er voor de klant en worden geplaatst om het gezellig te maken, ook al zullen er weinig klanten in het centrum zijn de aankomende tijd, het hoeft niet worden gesloopt."