Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Yoga

Bewegen houdt je fit! Wie voldoende beweegt, voelt zich mentaal en lichamelijk sterk en ook helpt het je een goede conditie te behouden. Vitaal ouder worden heeft daarnaast ook als voordeel dat je langer aan activiteiten kan deelnemen. Zoals met je kleinkinderen spelen of fietsen en wandelen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het ook een laagdrempelige manier om in contact te komen met anderen. Volgend jaar wil Stichting ZIJN weer beginnen met de yogalessen. Deze worden maandagmiddag in Bommelstee gegeven van 12.30 tot 13.30 uur en van 14.00 tot 15.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen wordt er preventief in 2 groepen les gegeven. Er zijn nog 4 plaatsen beschikbaar, reageer dus snel. Kosten: 10 lessen voor € 60,00. Locatie: Bommelstee, Schaapsweg 34 in Den-Bommel. Voor opgave of meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN, tel. 0187- 483366, toets 6 of e-mail m.kieviet@zijngo.nl

DIRKSLAND

Online Kerstnachtdienst Hervormde gemeente

Op vrijdagavond 24 december om 21.00 uur zal er een Kerstnachtdienst worden uitgezonden vanuit de Hervormde kerk in Dirksland. Iedereen wordt uitgenodigd om deze dienst online mee te beleven. Het thema is Kerst voor iedereen! Voorganger is ds. van Belzen uit Maassluis. Medewerking zal verleend worden door Eric Wolfert, Anton Weenink en een projectkoor vanuit de gemeente. U kunt live meekijken via www.hervormddirksland.nl of via YouTube, zoek op ‘Evangelisatie Dirksland’.

GOEDEREEDE

Oliebollenactie 

Vrouwenvereniging ‘Tabitha en de Kerkvoogdij van de Hersteld Hervormde gemeente van Goedereede hopen op vrijdag 31 december oliebollen te bakken aan de Middelweg 2 bij de fam. Slingerland. Uiteraard worden tijdens deze actie de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. Er zijn ook enkele verkooptafels, met onder andere appelbeige, advocaat, jam ,aardbeien op sap, koekjes, fotokaarten ect. De verkoping is van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt de oliebollen ze ook bestellen via de email hg.slingerland@kliksafe.nl. 10 oliebollen voor € 8.00 en de appelbeignets zijn € 1.75 per stuk, 4 voor € 6.00. De opbrengst is voor de Hersteld Hervormde gemeente te Goedereede.

MIDDELHARNIS

Kerstdiensten Emmauskerk

De Kerstnachtdienst van de Emmauskerk vindt vanwege de lockdown eerder plaats: op vrijdag 24 december om 15.00 uur. Vanwege de lockdown is deze geheel online te volgen. Het thema van de kerstnachtdienst is: ‘Een hemelse boostercampagne!’ Er is medewerking van de Cantorij olv Emmy Lingen en soliste is Doris Mourik. Organist is Peter Jordaan. De kerstmorgendienst -ook online- op zaterdag 25 december begint gewoon om 10.00 uur. Daar verleent het combo van de Emmauskerk dan medewerking. Dat zijn Peter Jordaan, Aart van Biert, Jopie Nieuwland, Christine Jukkema, Emmy Lingen, Thérèse van Bennekom en Marlon Meijer. Thema is: Levend Brood in Betlehem- de grote zoon van Ruth is geboren! Voorganger in beide diensten is Ds. Leendert Jan Lingen. Volg het via Kerkomroep of YouTube via www.emmauskerkmiddelharnis.nl

NIEUWE-TONGE

Oliebollen en appelbeignets

Overheerlijke oliebollen, en appelbeignets kunnen besteld worden bij de familie H. van Strien, tel. 0187-651238 of bij fam. R. Kom, tel 0187-652128 of per mail r.kom@hetnet.nl tot en met donderdag 30 december 13.00 uur. Op vrijdag 31 december kunt u deze afhalen bij Herv. Verenigingsgebouw ‘Elim’ aan de Zuiddijk 19, vanaf 09.00 tot ca 11.00 uur. Oliebollen (€ 0,85) en appelbeignets (€ 0,85). Deze actie gaat uit van de hervormde gemeente van Nieuwe-Tonge en de opbrengst is voor het onderhoud van onze monumentale kerk. 

Oliebollenactie HHG Nieuwe-Tonge 

Wilt u met Oud & Nieuw heerlijke verse oliebollen en appelbeignets eten? Ook dit jaar hoopt men ze weer zelf te bakken. Uiteraard worden tijdens deze actie de richtlijnen van het RIVM gehanteerd. U kunt de oliebollen (0,80 p/st) en appelbeignets (5 voor 3,50) telefonisch bestellen t/m dinsdag 28 december bij Jantine Knöps, Melkweg 88 te Oude-Tonge (640911) of (bij voorkeur) per e-mail: actie-hhg-nt@solcon.nl. Bestellen per WhatsApp is ook mogelijk: 06 2024 6147. Natuurlijk kan ook het strookje op de folder worden ingeleverd op bovenstaand adres, of bij Hanneke Reijnders, Zuiddijk 41 te Nieuwe-Tonge. Daarnaast kunt u heerlijke salades bestellen: groot (7,50), klein (1,50) en potten advocaat: groot (7,00), klein (3,50). De folder kunt u vinden op onze Facebook-pagina (Activiteiten Commissie HHG Nieuwe Tonge). U kunt uw bestelling ophalen op vrijdag 31 december tussen 9.00u en 11.00 uur in de zaal van de kerk.

OOLTGENSPLAAT

Online Kerstnachtdienst

Sinds jaren komen velen de Kerstnachtdienst van de Gereformeerde Kerk bezoeken. Een dienst waarin de vele mooie en bekende Kerstliederen gezongen worden en de mooie boodschap van Kerst verteld word. Vanwege de huidige maatregelen is het niet mogelijk de dienst in de Kerk te bezoeken . Dit jaar kunt u deze dienst op vrijdag 24 december om 19.30 uur online mee beleven op : Kerkdienstgemist Gereformeerde kerk Ooltgensplaat.

OUDDORP

Kerstnachtdienst Doopsgezinde Gemeente

Traditiegetrouw organiseert de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp ook dit jaar een kerstnachtdienst met kaarslicht. De kerstnachtdiensten zijn ooit ontstaan toen er op ons eiland nog geen Kerstnachtdiensten werden gehouden. De Doopsgezinde Gemeente begon hiermee en wilde met deze kerstnachtdiensten voor iedereen een deur open zetten. Centraal stond natuurlijk het geboorte verhaal van Jezus. Jarenlang hebben wij door twee kerstnachtdiensten aan veel mensen het blijde Kerstevangelie mogen vertellen. Sinds 2019 houden zij één Kerstnachtdienst. Het Kerstthema is dit jaar: “In een ander Licht”. “Zoals u misschien wel weet ontsteken we met elkaar de kaarsjes tijdens de Kerstnachtdiensten en geven we het licht aan elkaar door. Helaas is dit door de maatregelen rondom het coronavirus niet mogelijk en is de Kerstnachtdienst niet fysiek bij te wonen. Wat wel mogelijk is, is bij u thuis de Kerstnachtdienst online mee te beleven. Zet thuis een kaars klaar om aan te steken en leg ook een kaart klaar”, aldus de initiatiefnemers. Op 24 december om 20.00 uur gaat men live via het YouTube kanaal; Doopsgezinde Gemeente Ouddorp, en via de radio van RTV Slogo (105.6 FM /Kabel 105.9 FM). De overige kerkdiensten rondom kerst en oud/nieuw kunt u vinden op onze website: www.doopsgezindouddorp.nl. Hier vindt u de weekbrieven met de liturgie, mededelingen en de laatste info qua maatregelen rondom corona.