Afbeelding

Praiseband The Bridge online te zien op kerstavond

OUDE-TONGE - Sinds 2015 organiseert de Hervormde Gemeente in Oude-Tonge jaarlijks een sfeervolle kerstavond voor jong en oud. Deze begint met een lichtjestoer door het dorp en eindigt aansluitend met een optreden van Praiseband The Bridge in het kerkgebouw. Ook dit jaar waren de voorbereidingen al in volle gang. Helaas gooide de avondlockdown roet in het eten. Daarom is de lichtjestoer omgezet in een sterrenspeurtocht en Praiseband The Bridge heeft besloten om het repertoire te spelen in een lege kerk en iedereen, die wil, kan vanaf 20.00 uur thuis online meegenieten.

Door Mirjam Terhoeve

Vol goede moed ging de organisatie ook dit jaar weer aan de slag om een mooie avond samen te stellen. Deze begint normaliter met de genoemde lichtjestoer voor alle kinderen, die langs een verlichte route allerlei figuren uit het Kerstverhaal konden ontmoeten. Vanwege de maatregelen is er dit jaar een alternatief in de vorm van een sterrenspeurtocht. Deze begint om 15.30 uur bij de Evangelie Gemeente in de Emmastraat en eindigt bij de Hervormde Gemeente aan de Kerkring. Alle kinderen zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Ook voor Praiseband The Bridge waren de maatregelen een enorme domper. Vorig jaar werd de kerstuitvoering al afgelast en ook dit jaar leken de voorbereidingen voor niets te zijn geweest. Een enorme teleurstelling voor zowel de bandleden als voor de vele trouwe bezoekers. Zodoende besloten de leden, in samenspraak met de kerk, om hun repertoire toch te spelen en dit via de camera die in de kerk aanwezig is, live uit te zenden.

Bruggen bouwen

Praiseband The Bridge bestaat momenteel uit een vijfkoppig combo en vier zangeressen. De meeste leden zijn afkomstig uit Oude-Tonge, de overige uit Tholen, Goes en Zierikzee, waar de band in 2007 werd opgericht. De leden kennen elkaar dus al heel lang en zijn helemaal op elkaar ingespeeld. Het is een groep mensen met verschillende achtergronden, die samen één passie delen: muziek maken tot eer van God. De naam van de band, The Bridge, staat symbool voor 'overbrugging'. Door het zingen van diverse opwekkings- en gospelliederen hoopt The Bridge mensen te raken en een bruggenbouwer te zijn, zowel tussen mensen onderling als tussen God en mensen. Praiseband The Bridge verleent, op uitnodiging, medewerking aan diverse gelegenheden waar ze dat doel kan dienen. Dit doen ze door het hele land. De kerstavond is echter gereserveerd voor de Hervormde Gemeente in Oude-Tonge.

Gevarieerd programma

"De avond wordt natuurlijk niet zoals we gewend zijn", vertellen Peter en Mirella Koppenaal. Het echtpaar is respectievelijk als drummer en zangeres aan de band verbonden. "Geen volle kerk, geen samenzang, geen lichtshow, geen blazers en percussie. Maar toch we zijn blij dat we op deze manier wat sfeer in de huiskamers kunnen brengen en het belangrijkste: de boodschap kunnen uitdragen. Het thema van de kerstavond is als altijd ‘Did You Know?’ Met deze vraag willen we mensen aanzetten om na te denken waar het kerstfeest eigenlijk om gaat. Dat lijkt men wel eens te vergeten in de huidige tijd. Binnen dit thema brengen we ook deze keer een gevarieerd programma. Ons repertoire bestaat uit een mix van traditionele kerstliederen, die iedereen kan meezingen, maar ook uit eigentijdse nummers en gospel- en opwekkingsliederen. Dit alles overgoten met een eigen sausje van de band; uitdagend en meerstemmig. Tussen de liederen door wordt het kerstverhaal verteld. De presentatie is in handen van Maurice de Gast, die halverwege de avond ook nog kort zal spreken. De kerstuitvoering bleek in de vijf voorgaande edities een enorm succes en veel mensen kwamen graag nog eens terug. We hopen dan ook dat we op deze manier toch een mooie kerstavond kunnen verzorgen en dat er natuurlijk veel mensen zullen kijken."

De uitvoering is live te volgen op kerstavond 24 december vanaf 20.00 uur via www.kerkdienstgemist.nl/OudeTonge en dan doorklikken op Hervormde Gemeente. De link verschijnt vanzelf in beeld. Ook is het mogelijk om via de Facebook- en Instagrampagina’s van Praiseband The Bridge rechtstreeks op de link te klikken.