Afbeelding
Foto:

Oude-Tonge schaarde zich om scheidende kantoorhouder Kamerling

Wanneer dhr. Kamerling (oud-post­kantoorhouder) ooit mocht hebben getwijfeld aan de sympathie van zijn dorpsgenoten; sinds gisteravond weet hij heel zeker dat velen hem in 't hart gesloten hebben. Woord en daad werden op de gehouden afscheidsreceptie voortreffelijk op elkaar afgestemd en zo kwam het dat dhr. en mevr. Kamerling, door hun kinderen omringd, spontaan gehuldigd werden voor het feit dat Oude-Tonge vele jaren in P.T.T.- en in verenigingsverband op hen heeft kunnen rekenen, en hoe…!

Huldigings-comité voorz. P. Brinkman, zich de vertolker van de stem van Oude-Tonge wetend, lichtte nog maar een tip­je van die sluier op, om duidelijk te ma­ken dat dhr. Kamerling vele jaren achtereen heel wat meer dan alleen maar zijn plicht heeft gedaan. "U had een drukbeklante zaak, ook ná sluitingstijd!" zo typeerde dhr. Brinkman de aktieve tijd van dhr. Kamerling, 46 jaar lang, waarvan 40 jaar in Oude-Tonge.

Tegenover oud en jong had dhr. Kamerling zich hulpvaardig getoond; voor de een in het invullen van moeilijke formulieren, voor de ander in het bestempelen van uitgestoken handjes. Het comité had voor de scheidende kantoorhouder een verrassing in petto, maar eerst kwam Post-districtsdir. v.d. Laan aan bod om de stem van de P.T.T. te laten horen.

Ook die stem bleek dhr. Kamerling zeer genegen te zijn. "U was dikwijls de goedheid zelve, maar U kon ook met hand en tand uw positie verdedigen", liet dhr. v.d. Laan waarderend horen. Het deed dhr. v.d. Laan deugd dat dhr. Kamerling had toegestemd in een wat vervroegd afscheid, waardoor hij de dienst welgezond en niet hinkend hoeft te verlaten. Mevr. Kamerling werd dank gebracht voor de daadwerkelijke en morele steun waarmee ze haar echtgenoot steeds terzijde heeft gestaan; voor haar had dhr. v.d. Laan een prachtig kerststuk meegebracht, voor dhr. Kamerling de traditionele enveloppe.

Voorzien van een postzak, verscheen tenslotte postbesteller H. Klem ten tonele. Daarin bevond zich als geschenk van de Oude-Tongse collega's een bureaulamp. "We hebben altijd ontzettend plezierig gewerkt", aldus dhr. Klem, die zijn afscheidswoord besloot met de hartelijke wens dat dhr. en mevr. Kamerling nog vele goede jaren gegeven zal worden, jaren ook waarin zij zullen instemmen met de vraag wat zij God voor Zijn genade zouden vergelden...

De bijzonder drukbezochte receptie werd daarop beëindigd, nadat nog dhr. Kamerling mede namens echtgenote en kinderen heel hartelijk voor de ondervonden belangstelling, de sympathie en de geschenken had bedankt.