Tim Bezemer.
Tim Bezemer. Foto:

Tim Bezemer van JER Recruitment: ‘Een koppeling is mensenwerk’

De vraag is voor veel ondernemers heel actueel: hoe kom je aan goed personeel? In een branche als de bakkerijwereld is het antwoord bekend: via JER Recruitment in Stellendam. Ondernemers in andere branches weten het bureau van Tim Bezemer ook steeds vaker te vinden. Het is duidelijk dat het koppelen van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt hem goed afgaat. “Het is mensenwerk.”

Bezemer nam JER Recruitment over van de naamgevers van het bedrijf: John, Eric en Rob. Dit drietal was vooral actief met werving en selectie voor de woningbouw. De nieuwe eigenaar begon met de bemiddeling voor grote bakkerijen. “Ik heb zelf in de productie gewerkt, dus ik weet wat er omgaat. Dat maakt de werving en selectie gemakkelijker, en de begeleiding ook.”

Inmiddels maken ook andere branches gebruik van de diensten van JER Recruitment. Een supermarktketen komt via het bureau van Tim Bezemer bijvoorbeeld aan chauffeurs en orderpikkers. “Ik ben bezig verder uit te breiden richting finance. Er is veel behoefte aan hypotheekadviseurs, nu er veel huizen worden verkocht. Zo probeer ik een beetje mee te bewegen met de markt. Het begint te groeien. Steeds meer mensen weten JER Recruitment te vinden.”

“Een voor mij nieuwe branche leer ik kennen door me in te lezen, door de cultuur op te snuiven bij een opdrachtgever en door veel te praten, liefst met de eigenaar of directeur. Dan heb je snel genoeg in de gaten wat voor personeel dat bedrijf nodig heeft. Het kan ook zijn dat ik nee moet verkopen. Eerlijkheid en openheid vind ik wel belangrijk.”

Mensen helpen

De uiteindelijke koppeling noemt Bezemer “een kunstje”. Daarbij gaat het niet alleen om de papieren die een potentieel personeelslid op tafel legt, maar ook om onder meer zijn of haar achtergrond, motivatie en persoonlijkheid. “Ik doe altijd een intakegesprek om erachter te komen wat ze willen, wat ze écht willen. Daarna ga ik een mooie werkplek voor ze zoeken. Ik vind het leuk om mensen te helpen. Mijn werk bestaat uit heel veel bellen en contact leggen.”

Na de koppeling werkt het nieuwe personeelslid in principe een half jaar of een jaar op uitzendbasis. Daarna kan hij of zij een vast arbeidscontract tegemoet zien. Tijdens de ‘uitzendfase’ begeleidt JER Recruitment zo nodig ook op het gebied van financiën, huisvesting, gezondheid en omgeving. “Ik zet graag een extra stap, want wie privé gelukkig is, is dat ook op zijn werk – en andersom.”

Meer informatie: www.jer-recruitment.nl, 06 15 18 80 73. JER Recruitment is ook te vinden op sociale media.