Afbeelding
Foto:

In zwaar weer door corona? GoHelpt helpt

GOHelpt helpt ondernemers op Goeree-Overflakkee die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen. Gratis en vertrouwelijk. Het is een initiatief van de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO), de gemeente en Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zuid-Holland.

Ondernemers, ook op Goeree-Overflakkee, kunnen vanwege de coronacrisis te maken hebben met financiële druk. Of andere problemen. Daarom hebben lokale ondernemers samen met de gemeente de handen ineengeslagen om hulp te bieden aan eilandelijke ondernemers die door de pandemie in zwaar weer verkeren. Het resultaat is het platform GOHelpt.

De partners van GOHelpt staan klaar om samen met de hulpvrager een analyse te maken van de situatie en de oplossingsscenario’s op een rij te zetten. Zij kijken met een frisse blik, kennis van zaken en helpen ondernemers op weg de juiste stappen te zetten om hun bedrijf met zo min mogelijk schulden te laten overleven, of te zorgen voor een 'zachtere landing’.

Vast staat dat het op tijd inschakelen van de juiste adviseurs veel schade kan voorkomen. Extra ondersteuning is mogelijk via het Steunfonds voor Ondernemers van de gemeente Goeree-Overflakkee of de inzet van vouchers.

De hulp via GOHelpt is kosteloos. De ondernemers die hun collega-ondernemers helpen, doen dit belangeloos en kijken hoe zij hen een steuntje in de rug kunnen geven door het geven van advies en, mocht het nodig zijn, het inschakelen van hun netwerk.

Wie GOHelpt wil inschakelen of een vraag heeft, kan op www.gohelpt.nl terecht voor meer informatie. Via de site is direct contact te leggen met een van de partners.

Steef Visser, accountant:

“We hebben geen doekje voor het langdurig bloeden, maar wel kleine pleisters, grote pleisters, drukverbanden en gips. Dat kunnen we allemaal leveren. Het doet misschien even pijn, maar samen komen we eruit.”

Wat voor ‘pleisters, drukverbanden en gips’ kan Steef Visser leveren? Van welke expertise kunnen ondernemers gebruikmaken? “Ik ben accountant met een fiscale achtergrond. Op dat gebied kan ik anderen helpen. En ik heb een heel team met specialisten achter me staan. Bovendien willen andere accountantskantoren ook helpen.”

Caspert van der Wel, bankier: 

“Ik ben bedrijfskundige en kom als bankier bij bedrijven over de vloer. Om te praten over geld. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet, juist niet als er problemen zijn. Waar het allemaal mee begint is inzicht en overzicht. Kun je doorgaan? Hoe maak je je schulden behapbaar? Is het mogelijk te investeren? Hoe creëer je financieel overzicht? Geldzorgen frustreren, want ze leiden je af van waar je als ondernemer mee bezig wilt zijn. Overzicht geeft rust, en ik kan helpen om dat te krijgen. Bij GOHelpt zijn de lijntjes kort. We kunnen snel schakelen en doorverwijzen als het nodig is.”

Elize Amons, werkzaam bij De Zakenpartner (DZP): 

“Hulp vragen: een teken van zwakte? Absoluut niet, het is juist een teken van kracht, want het betekent dat je energie hebt om door te gaan. Ik help graag door het gesprek aan te gaan, goed te luisteren en met raad en daad te komen. Dat kan in deze lastige situatie steun en rust geven. Daarom zeg ik: hoe groot of gek het probleem ook is, neem alstublieft contact op. Vraag hulp! Heb je een financieel of een juridisch probleem, of vragen die puur te maken hebben met horeca, dan benader je de betreffende partners van GOHelpt. Als je het helemaal niet meer weet, dan ben je bij mij aan het goede adres.”

Joël Eichler, werkzaam bij de gemeente Goeree-Overflakkee: 

“De gemeente heeft, naast de landelijke noodsteun, een Steunfonds voor Ondernemers ingesteld. Een gulle regeling op basis van cofinanciering, gericht op ontwikkeling. Als aanspreekpunt voor GOHelpt ben ik direct bereikbaar. Ik kan ondernemers aan informatie helpen over wat de gemeente voor ze kan betekenen. Kom maar op, ik denk graag mee. Van samenwerken met ondernemers krijg ik energie.”

Natasja Robijn, advocaat: 

“Op Goeree-Overflakkee vind je elkaar en help je elkaar. Je zag het bijvoorbeeld bij het initiatief om lokaal te shoppen en je ziet het ook aan GOHelpt. Dat komt voort uit de cultuur die hier heerst. Hoe ik kan helpen? We kunnen kijken hoe we de klappen op de korte termijn kunnen opvangen. Voor de lange termijn kunnen we een beeld vormen van hoe de ondernemer straks door kan gaan. Is het nodig om te herstructureren? Of ga je investeren? Moet er een reorganisatie komen? Als je moet inkrimpen, hoe ga je dan om met je personeel? Is een faillissement af te wenden met een onderhands akkoord? Wat doe je als je leverancier of afnemer failliet gaat?”

Renata Beijen, Koninklijke Horeca Nederland (KHN):

“Ondernemers verder helpen is belangrijker dan ooit. De samenwerkende partijen roepen horecaondernemers dan ook op om op tijd hulp in te schakelen. Maak gebruik van de kennis die we in huis hebben, blijf niet met je vragen zitten als je door de bomen het bos niet meer ziet. Een algemeen advies? Steek energie in zaken waar je invloed op hebt. En besef dat je samen sterker staat dan alleen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding