Afbeelding
Foto:

Not a number helpt bedrijven

te groeien via digitalisering

Templates? Nummer dertien in een dozijn websites? Daarvoor moet je niet bij Not a number – digital agency zijn. Het internetbureau, dat de slogan ‘vooruitgang door digitalisering’ hanteert, ontwikkelt websites, webshops en webapplicaties, die custom made zijn. Maatwerk. Bij Not a number is niemand een nummer: opdrachtgevers niet en medewerkers ook niet.

Iedereen heeft ermee te maken: de digitale transformatie. Hoe ga ja daarmee om? Hoe speel je daarop in? Dat is niet altijd eenvoudig. Maar Not a number kan uitkomst bieden. Het internetbureau uit Dirksland helpt bedrijven te groeien via digitalisering.

Zoals Not a number in een mailing schreef: “Hoe ziet jouw organisatie er over vijf jaar uit? Wij weten het... Je maakt gebruik van een online oplossing die verbinding maakt met alle softwaresystemen binnen en buiten jouw organisatie. Op die manier werkt je business optimaal. Kun jij efficiënter ondernemen en heb je toegang tot bedrijfsinformatie die relevant is op elk moment in tijd. Waar dan ook.”

Hoe doet Not a number dat? “Door goed te luisteren en klanten niet in een patroon te duwen, werken we aan oplossingen die echt werken voor de organisatie. We zijn een nieuw soort automatiseerder, al is dat ouderwets woord, dat de lading niet dekt. We maken webapplicaties om processen te verbeteren, uitgaande van de beschikbare software die de klant al gebruikt.”

Online oplossingen

Wat Not a number doet gaat dus veel verder dan het ontwikkelen van een website. “Bijna iedereen kan een website bouwen”, zeggen Meijk van Nimwegen en Vincent van der Graaff. “Wat ons onderscheidt is dat we online oplossingen – websites, webshops, webapplicaties – ontwikkelen die verbinding maken – ‘praten’ – met softwaresystemen binnen en buiten de organisatie. De backoffice, de boekhouding of een database, bijvoorbeeld, of een andere site. Denk aan het genereren van offertes of het aanbieden van abonnementen die geautomatiseerd in bestaande boekhoudsoftware worden geïntegreerd. Daarbij staat het geautomatiseerd uitwisselen van gegevens centraal, waardoor je dubbele invoer vermijdt én tijd wint.”

Een mooi voorbeeld is de maatwerk webapplicatie die Not a number ontwikkelde voor een klant om het werkproces te laten ‘praten’ met boekhoudsoftwareprogramma Moneybird. Dat werkt wel zo efficiënt. Ander voorbeeld: Easydash, een tool die Microsoft Power BI rapporten ontsluit en deelbaar maakt.

Maar Not a number kan pronken met nog veel meer efficiënte digitale oplossingen. “Voor Gevangenenzorg ontwierpen we een maatwerk website met een custom donatieflow. Die plaatst ook weer alle gegevens vanuit de donatieflow in het CRM-systeem. En wel op zo'n manier dat de gegevens later te gebruiken zijn voor andere doeleinden. In opdracht van DINK ontwikkelden we samen een platform voor de gemeente Goeree-Overflakkee, dat optimaal gebruikmaakt van Google Maps en openbare en besloten projectinformatie ontsluit.”

“Ons paradepaardje, op dit moment, is Goedhuis, een online configurator voor woningen, die meer dan honderd offertes per week en tientallen serieuze klantgesprekken oplevert. Op dit moment ontwikkelen we voor Goedhuis een webapplicatie die het hele koopproces begeleidt en inzichtelijk maakt voor de koper. Dat is uniek in Nederland. En het mooie is dat Goedhuis gewoon in AFAS blijft werken. De website ‘praat’ met hun CRM-software.”

Fris, effectief

In vrijwel alle gevallen ontwikkelt Not a number applicaties die ‘bedrijfskritisch’ zijn en dus van groot belang zijn voor het voortbestaan van de organisatie. “Daarom zijn we continu aan het ontwikkelen, altijd vanuit een visie en een strategie.”

Not a number presenteert zich als fris, effectief en enthousiast. “We gaan voor succes en een optimale persoonlijke dienstverlening. Geen poespas”, aldus Van Nimwegen en Van der Graaff. “En die innovatieve hands-on mentaliteit zie je ook in ons bureau. Not a number is een platte organisatie, de verantwoordelijkheid ligt bij het team. Onze teamleden hebben direct contact met de klant en dat zorgt voor begrip en optimale ondersteuning. Ook zij zijn geen nummer. Het persoonlijke zit in het DNA van Not a number. Voorbeeldje? Die verantwoordelijkheid wordt ook beloond. Iedereen heeft een aandeel in de organisatie. Dat levert in een goed jaar een gedeelte winstuitkering op. Ander voorbeeld: als je bij ons werkt, krijg je geen vakantiedagen. Als je weg wilt, dan ga je genieten.”

Het team van Not a number bestaat momenteel uit acht medewerkers. “We groeien gestaag, en zijn dus op zoek naar knappe koppen”, zegt Van Nimwegen. “Ondanks alle perikelen ziet de toekomst er rooskleuriger uit dan ooit. We gaan binnenkort als digital partner aan de slag voor Connekt. Dat is een flinke speler in de logistieke innovatiesector. Wat ze nodig hebben? In de komende weken werken we het hele strategische plan uit. We hebben er zin in!”

<kader>

Not a number is ontstaan uit een fusie van Wurld en Wedouble. Meijk van Nimwegen en Vincent van der Graaff kwamen elkaar tegen in het Klein Handelsgebouw in Sommelsdijk. De eerste timmerde, samen met zijn compagnon Toon Schulten, aan de weg met internetbureau Wurld, de tweede met Wedouble. Ze kwamen er algauw achter dat hun activiteiten in elkaars verlengde lagen en werkten ook samen aan projecten van opdrachtgevers.

Not a number is gevestigd aan de Watertoren 50 in Dirksland.


Tekst: Kees van Rixoort

Fotografie: Arjo van der Graaff

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding