Afbeelding
Foto:

Samen schouders onder ondernemend Goeree-Overflakkee

Bij het schrijven van dit woord vooraf lijkt het er gelukkig op dat wij het virus onder controle beginnen te krijgen. De aantallen besmettingen en opnames in de ziekenhuizen lopen sterk terug. We zijn onze zorgverleners voor altijd heel dankbaar voor wat ze doen en hebben gedaan in deze bijzondere tijd.

Hoe het gaat bij ondernemers? Dat beeld is heel wisselend. Met name in bepaalde sectoren hebben veel ondernemers het moeilijk in deze tijd van corona. Toch blijven heel veel van deze ondernemers doorgaan en tonen zij veel veerkracht. Hoe kunnen wij deze ondernemers extra helpen en hoe kunnen wij deze ondernemers vinden? Gemeente en FOGO (de samenwerkende ondernemersverenigingen van Goeree-Overflakkee) hebben daarom de handen ineen geslagen en het initiatief GOHelpt opgezet.

Ondernemers hebben zich aangemeld bij GOHelpt om belangeloos andere ondernemers, die hard worden geraakt door de corona-crisis, te helpen. Er is sprake van een oerwoud aan steunmaatregelen, maar veel ondernemers weten onvoldoende gebruik te maken van deze maatregelen. En dat is zonde. Het doel van dit initiatief is om ondernemers hierbij te helpen en te zorgen dat ze verder kunnen gaan met wat ze het liefste doen: ondernemen.

En we kunnen allemaal ons steentje bijdragen. We kennen allemaal ondernemers in onze omgeving. Vraag gewoon eens aan deze ondernemers of het allemaal een beetje lukt? Help deze ondernemers, wijs ze bijvoorbeeld op het initiatief en maak gebruik van GOHelpt.

We komen de komende periode in een nieuwe fase. Steunmaatregelen voor ondernemers zullen worden afgebouwd. Laten wij hopen dat dit niet te snel gaat en daarom doe ik een oproep. Het is in ieders belang dat we zorgen dat de goede ondernemers en bedrijven echt de tijd krijgen om te herstellen van deze ‘corona-dreun’. Laten wij elkaar blijven helpen en samen de schouders eronder blijven zetten voor een ondernemend Goeree-Overflakkee; dan lonkt er een betere en mooie toekomst.

Ik wens jullie allemaal een hele mooie zomer toe!

Jan Peter Robijn

Voorzitter VBGO

Afbeelding