Afbeelding
Foto: STYLE BY FABIE

Fit & gezond de zomer door

Heel ons leven hangt samen met keuzes maken, ook op het gebied van voeding & bewegen. De zomerperiode heeft veel verse groenten en fruit te bieden, dus niet zo moeilijk zou je denken. Maar er liggen altijd heel veel verleidingen op de loer… Welke verantwoorde keuzes maak jij? Mijn 3 persoonlijke tips speciaal voor jou. Ik wens u een gezonde, actieve en smakelijke zomer toe!

Liefs Arjanne


BBQ

Een gezellige BBQ met vrienden of even afspreken op het terras om te lunchen? Dat lijkt soms lastig, maar ook een gezonde barbecue is zeker mogelijk, zo lang jij de juiste keuzes maakt. Drink voldoende water voor en tijdens de BBQ en zorg dat je al iets eet, voordat je naar de BBQ gaat. Hiermee voorkom je dat je jezelf vol stopt met brood en aardappelsalade. Wat je moet laten staan, is huzaren-, aardappel- of rundvleessalade en brood. Kies je voor een stukje vlees, neem dan alleen rundvlees. En kun je echt niet zonder sausje, kies dan heel bewust een kleine hoeveelheid. Wat je zeker mag eten tijdens de barbecue zijn groene salades, kip, vis, schaal- en schelpdieren, groenten, zoete aardappel, tomaatjes en komkommer) en alle soorten fruit.

Op het terras

Wat fijn dat we weer kunnen genieten op het terras, genietend in de zon met een gintonic in de hand! Als jij met regelmaat geniet op het terras, vliegen de kilo’s er vaak aan. Drankje hier, wijntje of cocktailtje daar. Om dit te voorkomen, moet je goed nadenken wat voor jou echt 'genieten' is. Een lekker wijntje OF juist dat dessert. Wil je genieten van een driegangendiner, neem dan in plaats van een voor-, hoofd- en nagerecht twee keer een voorgerecht, laat de wijn of het biertje staan en kies voor een dessert. Hoe moeilijk ook, laat het brood staan. Kun je dit echt niet weerstaan, kies dan voor het donkere stukje brood. Merk je aan jezelf of de weegschaal dat je ongemerkt echt te veel gegeten hebt, beweeg de dag erna dan extra, drink extra water en pak je gezonde lifestyle gelijk weer snel op. En kijk zeker uit naar je volgende, bewust gekozen genietmomentje.

Hydrateer goed

Drinken is belangrijk voor je organen, huid, hersenen maar ook voor je spijsvertering. Begin elke ochtend voor het ontbijt met twee glazen lauw water. Hou je niet van lauw water? Gewoon doorzetten, het gaat echt wennen! Drink minimaal 2,5 liter water per dag, naast koffie en thee. Zo af en toe een alcoholisch drankje moet kunnen. Maak er geen gewoonte van, maar bewaar het voor een speciaal moment. Er zijn steeds meer verantwoorde drankjes verkrijgbaar, zoals cocktails zonder alcohol, die er ook heel gezellig en fris uitzien.

Bewegen is belangrijk

Het belangrijk maar ook fijn om te bewegen. Wees je bewust hoe belangrijk beweging voor je lichaam is. In de zomer bewegen we in de meeste gevallen meer dan in de winter. Buiten schijnt de zon en het is langer licht buiten. ’s Avonds nog lekker een wandeling maken of genieten van een fietstocht is goed voor lichaam én geest. Stel jezelf elke dag een doel met het aantal stappen dat je wil behalen en verleg je grens elke keer een stukje. Na verloop van tijd zal je zichtbare verandering zien aan je lichaam!

Arjanne Hameeteman is voedings- en lifestylecoach. Meer info: www.arjannehameeteman.com.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding