Afbeelding
Foto:

Tuin van Ina en Teun Meijer uit Oude-Tonge:

Ieder seizoen iets moois te zien

Ina en Teun Meijer uit Oude-Tonge zijn de eerste winnaars van de Mooiste Tuin van Goeree-Overflakkee. Dit komt zeker niet als een verrassing op het moment dat je de prachtige, moderne siertuin binnenloopt. In de achtertuin is een duidelijk contrast tussen strak en groen te zien. Ook heeft de tuin een paar speelse elementen. Ze proberen beide elke dag zoveel mogelijk van hun tuin te genieten. Dit gaat ze met het zomerse weer wat makkelijker af dan in het najaar.

Tekst en foto's: Anouschka Brinkman

De tuin is door de eigenaren volledig zelf ontworpen en gerealiseerd. Hierbij komt Ina vooral met de ideeën en is Teun verantwoordelijk voor de uitvoering. Zo heeft hij zelf de vijver in de tuin uitgegraven en houdt hij nog steeds alle planten en heggen bij. Het bijhouden van de achtertuin is voor beide inmiddels een hobby geworden.

"Bij het ontwerpen van de tuin waren het creëren van rust en gezellige zitplekjes een belangrijk uitgangspunt", vertellen Ina en Teun. En die gezellige zitplekjes zijn er in de achtertuin genoeg. Zo staat er een grote lounge set in de tuin om gezellig met familie en vrienden van de tuin te kunnen genieten. En hangt er ook een hangmat onder een van de grote bomen in de achtertuin. "De hangmat is mijn favoriete plekje", lacht Ina. "In de zomer als het zonnetje schijnt, kan ik hier heerlijk in de schaduw liggen en genieten van een goed boek." Het voordeel aan alle zitplekken in de tuin is dat er altijd wel een plekje in de schaduw en uit de wind te vinden is.

Door de vele planten, bloemen, heggen en bomen in de tuin staan er heel het jaar door weer andere dingen in bloei. "Zo is er elk seizoen weer iets anders moois om naar te kijken", aldus de trotse tuineigenaars. In de lente en zomer staan de roze en witte pioenrozen en waterlelies in bloei. En in de herfst hangen er kleine, rode appeltjes in de appelbomen. In de tuin kan je niet alleen genieten van de planten en bloemen, maar ook van verschillende vogels die tuin in en uit vliegen. Zo is er af en toe een reiger bij de vijver te vinden en hoor je regelmatig het gezang van merels.

Het stel heeft een mooie achtertuin waar ze veel van genieten. "Elke ochtend als we opstaan en de tuin inkijken, zijn we nog steeds heel blij en dankbaar dat we weer een dagje in onze achtertuin kunnen spenderen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding