Afbeelding
Foto: Jaap Peeman

Advertorial: "Daar scoort Ardi Keukens extra punten mee…"

Het tien jaar oude huis beschikte over een hoogglans witte keuken. Hoewel: wit… Sommige frontjes waren vergeeld. Kom, dachten Corantijn en Ilona, we gaan naar Ardi Keukens, waar de keuken ooit was aangeschaft. Kijken of er wat te renoveren valt.

Stoer en strak

"Algauw bleek dat het een te grote investering zou zijn om de keuken op te knappen. Daarom besloten we een nieuwe te kopen", zegt Ilona. "Met dat hoogglans wit had ik best kunnen leven, hoor, maar nu we de keus hadden, is het matzwart geworden. Ik houd van de Scandinavische stijl, een beetje stoer en strak."

Ze bestelden een drie meter brede kastenwand en een 'schiereiland'. Precies op maat, op de plaats van de oude keuken. "Ik ben een gadgetman", zegt Corantijn. Dat blijkt in de nieuwe keuken uit bijvoorbeeld het koffieapparaat, de Quooker en de wijnklimaatkast. De keuze viel verder op een inductiekookplaat, ook omdat er dan geen afzuigkap nodig is.

Alles was in kannen en kruiken. Tot Corantijn en Ilona de bouwtekening van hun nieuwe woning eens goed gingen bestuderen. Wat bleek? De keuken was door de architect op een heel andere plek ingedeeld: niet aan de voorzijde, maar aan de kant van de tuin.

Heel spannend

Eigenlijk een betere plek voor de keuken, vonden ze. "Maar we hadden al geaccordeerd en besteld. Toch namen we contact op met Ardi Keukens. Drie weken voor de verhuizing kwamen ze opnieuw meten. Echt super, die service. Ardi Keukens dacht gelijk goed mee. Martijn heeft ons heel plezierig geholpen. Eerder trouwens ook al: we zijn een paar keer van blad veranderd en hadden eerst een koperen kraan en bak uitgezocht. Niets was een probleem."

Verplaatsing van een nog niet geplaatste keuken op maat, lukt zoiets wel? "Het was heel spannend, vooral of die kastenwand zou passen. Maar het is gelukt. Er hoefde al met al niet veel veranderd te worden. Alleen het schiereiland… Dat is nu een eiland geworden."

Een eiland waar je aan kunt koken – met uitzicht op de achtertuin – én eten en drinken. Corantijn: "Gezellig, een beetje kokkerellen. Wijntje erbij…" Hij loopt vanuit de grote woonkeuken naar de voorzijde. "Kijk, dit is nu onze woonkamer. Waar de haard zit, zat de oude keuken en hadden we onze nieuwe keuken gepland…"

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding