Hoort bij Blokje 1
Hoort bij Blokje 1

Een miniatuurwinterlandschap in je kamer; steeds meer eilanders doen het

<Blokje 1>

Petra Verweij uit Dirksland vertelt lachend dat zij en haar gezin al jaren “kerstziek zijn.” Ze legt uit: “in 2007 stopte het tuincentrum hier in Dirksland. Ik heb toen veel van deze spullen voor een prikje gekocht. Door de de jaren heen heb ik er steeds wat bijgekocht. Het leukste vind ik om voor een paar euro een mooi huisje te pakken te krijgen dat normaal gesproken zo 80 euro kost.” Inmiddels heeft Petra er een heel knus dorp van gemaakt, getuige de foto’s.

<Blokje 2> 

Glenn Sperling uit Stellendam is vijftien jaar en heeft een flink winterdorp op zijn slaapkamer. Van het geld dat hij met zijn bijbaantje verdient, heeft hij mooie Lemax-huisjes gekocht. “Ik had al een paar wat eenvoudigere huisjes. Twee jaar geleden ben ik hiermee begonnen en ik vind het heel leuk om steeds weer wat anders te bouwen.” De straten zijn bij Glenn allemaal verlicht, de molen draait echt en er is een rokende schoorsteen. “Glenn besteedt heel veel aandacht aan de details” vertelt zijn moeder. Dat is te zien!

<Blokje 3>

Annet Horselenberg uit Nieuwe-Tonge bouwt al wel vijftien jaar met veel toewijding haar eigen winterdorp. Ze heeft daar een mooie plek voor: een brede kast met drie boorden van ruim een meter, allemaal gevuld met zelfbedachte en gebouwde winterlandschappen. “Op het onderste boord is het net beginnen te sneeuwen. Op het tweede is het lekker bezig en op het bovenste boord is een dik pak sneeuw gevallen” legt ze uit. 

Hoort bij Blokje 1
Hoort bij Blokje 1
Hoort bij Blokje 2
Hoort bij Blokje 2
Hoort bij Blokje 2
Hoort bij Blokje 3
Hoort bij Blokje 3
Hoort bij Blokje 3