Vier sterfgevallen, aantal positieve tests schommelt

GOEREE-OVERFLAKKEE – Vorige week zijn vier mensen in het ziekenhuis Dirksland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat blijkt uit de meest recente update van de cijfers van zorgorganisatie CuraMare.

Het zijn de harde cijfers na een week waarin het virus ook op het eiland weer volop om zich heen greep. Het stijgende aantal besmettingen was namelijk ook op Goeree-Overflakkee vorige week zichtbaar, met woensdag als voorlopig ‘hoogtepunt’. Toen meldde het coronadashboard van de overheid 43 positieve tests op 1 dag. Daarna schommelde dat cijfer flink, met 43 positieve coronatests op donderdag, 27 op vrijdag, 17 op zaterdag, 38 op zondag, 23 op maandag en 15 op dinsdag. Positief is dat de cijfers afgelopen week dus een dalende trend lieten zien.

Ook de GGD meldde vorige week woensdag in haar wekelijkse update van de cijfers een enorme piek naar bijna 200 besmettingen in een week tijd. De cijfers van de afgelopen week worden vandaag (woensdagmiddag) vrijgegeven en konden daarom niet meer in dit artikel worden gemeld.

In de zorg treft men momenteel de voorbereidingen voor vaccinatie. Stichting Zuidwester laat weten hiermee begonnen te zijn om klaar te zijn als de vaccinatie begint op 8 januari. Onder meer zorgmedewerkers en bewoners van verpleeghuizen en de gehandicaptenzorg zijn door de Gezondheidsraad aangewezen om als eerste te worden gevaccineerd.