Afbeelding

Een beetje kerstvertier in Melissant

MELISSANT – Ze zijn er allemaal: een paar herders, de drie wijzen, een kleine kudde schapen, een ezel, Jozef, Maria en natuurlijk het middelpunt van alles: het kindje Jezus. Het kersttafereel is te zien aan de Bouwdijk in Melissant, daar waar voorheen fietsenmaker Piet Keizer was te vinden en nu Dick van Bloois en Nienke Steinfort wonen.

Door Kees van Rixoort

“We waren op zoek naar een kerststal, toen we deze beelden tegenkwamen bij een wegrestaurant in Zuid-Limburg dat ging stoppen”, vertellen Dick en Nienke. Ze besloten het kersttafereel te kopen, samen met een groot wijnvat. “We moesten er een paar keer voor heen en weer rijden om alles in Melissant te krijgen.”

De beeldengroep was voor het eerst te zien tijdens een kerstmarkt in Melissant. Samen met een tweede kerststal, een ‘levende’ met kinderen uit de buurt en muziek van dochterlief. “Daarna is alles op zolder beland, maar dit jaar dachten we dat het wel aardig was om ze naar beneden te halen en neer te zetten voor een beetje vertier. Ach het is een kleine moeite…”

De kerststal staat er inmiddels een week of twee en trekt veel bekijks. Tegen de middag doen Dick en Nienke de deuren van de schuur open en dan zijn er met regelmaat mensen die door of over het grove gaas het tafereel bekijken. Het kan nog tot en met de kerstdagen.