Alle R.K.vieringen tot 19 januari via live stream

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het zal niemand ontgaan zijn dat er maandagavond 14 december door de overheid een tweede, en nu harde lockdown is afgekondigd. Belangrijkste conclusie is dat de overheid van ons vraagt om vanaf heden contacten zoveel als mogelijk te vermijden, met alle inmiddels bekende maatregelen van dien. Nederland gaat dus op slot.

Maandagavond na de persconferentie heeft het pastoraal team van de R.K. parochie De Heilige Familie (Goeree Overflakkee/Hoeksche Waard) overleg gehad en zij waren het al snel met elkaar eens. “Als van ons allemaal gevraagd wordt om zelfs groepscontacten binnenshuis zoveel als mogelijk te vermijden, dan kunnen wij het als RK-parochie in onze ogen niet maken om vieringen te organiseren met maximaal 30 personen”, aldus het team.

“Ook al schrijft de overheid voor dat kerkdiensten tot 30 personen nog wel georganiseerd zouden kunnen worden, als parochiebestuur en pastoraal team willen wij deze verantwoordelijkheid niet nemen. Deze beslissing is gebaseerd op drie belangrijke zaken. Ten eerste vinden wij dat wij geen uitzondering moeten willen zijn in de maatschappij. Wij vinden dat wij het niet kunnen uitleggen dat wij in onze kerken wel bij elkaar mogen komen, als nagenoeg alles vijf weken op slot gaat.

Ten tweede omdat we de eventuele gevolgen qua organisatie/escalatie niet op de schouders van onze trouwe locatieraden willen neerleggen. En de belangrijkste reden is natuurlijk dat we zeker nu gewoon zoveel mogelijk onderling contact moeten mijden, teneinde verdere verspreiding van het virus te voorkomen”.

Vanaf dinsdag 15 december zijn alle Rooms-Katholieke vieringen alleen via de livestream te volgen. Ook met kerstmis – hoe treurig ook – worden alle vieringen in de locaties vervangen voor een livestream.

Deze vieringen kunt u volgen via het YouTubekanaal van De Heilige Familie of via de Facebook pagina van de Heilige Familie en de link zal ook geplaatst worden op onze vernieuwde website (www.deheiligefamilie.nl), zodat u de vieringen ook op een later moment terug kunt kijken.

Iedere dinsdag         19.00 uur;
Iedere zondag         11.00 uur;

Kerstavond 24 december 20.00 uur;

Eerste Kerstdag         25 december 11.00 uur.