Afbeelding

Kinderpaleis verrast ouderen op Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het coronavirus heeft voor veel ouderen een raar en vooral eenzaam jaar gemaakt van 2020. En we zijn er nog niet. Daarom besloot kinderopvang Het Kinderpaleis de ouderen te verrassen.

Door Sam Fish

Elk jaar steunt het Kinderpaleis een goed doel. Omdat de ouderen het dit jaar erg zwaar hebben gehad, heeft de organisatie besloten de ouderen in verzorgingstehuizen te verrassen met een kleinigheidje. Het Kinderpaleis heeft vestigingen in Middelharnis, Oude-Tonge en Bruinisse. En dat zijn dan ook precies de locaties waar de ouderen verrast zijn.

De verrassing

Met de huidige situatie rondom het coronavirus is het niet makkelijk om de ouderen te verrassen. Er mogen niet zomaar mensen op bezoek gaan en zeker niet als het onbekenden zijn. De kinderen van het Kinderpaleis hebben daarom de handen eens goed uit de mouwen gestoken. Ze zijn namelijk aan het knutselen geslagen.

Zo hebben de kinderen van alle drie de vestigingen potjes beplakt en geverfd. Daar gaat een lampje in en de ouderen hebben vervolgens een prachtig kaarsenpotje in huis. Ook hebben de kinderen schoteltjes versierd op dezelfde manier. Ook hier kan een kaarsje op neergezet worden. Geef het een mooi plekje in huis en de kerstsfeer is alweer stukken dichterbij. Daarnaast zijn er ook kaarsenstandaards gemaakt van klei en hebben kinderen kerstballen gemaakt. Deze zijn versierd met verf en plaatjes en kunnen direct de boom in.

Overhandigen

Om de ouderen nog voor het krijgen van de cadeautjes alvast te verrassen, zijn de kinderen zelf langsgegaan bij de woonzorglocaties. Van elke locatie mochten er een paar kinderen mee samen met Ria Jongejan van het Kinderpaleis. Zo was het een mooie verrassing die goed binnen de huidige maatregelen passen.

Ebbe & Vloed

Op woensdag 15 december werden de presentjes afgeleverd bij woonzorglocatie Ebbe & Vloed in Oude-Tonge. “We hadden voor alle bewoners cadeautjes meegebracht. Dat zijn in totaal zo’n 100 presentjes,” vertelt Ria Jongejan. “We werden ontvangen door Esther Winkels, zij is dagbestedingscoach binnen CuraMare. Toen ze alle cadeautjes zag was ze blij verrast! We mochten natuurlijk niet naar binnen vanwege corona. Logisch, maar toch wel jammer.”

De kinderen van 1 tot 12 jaar hebben hard gewerkt om alles zo mooi mogelijk te maken voor de ouderen. Maar met z’n allen naar Ebbe & Vloed om alles te overhandigen kan natuurlijk niet. Daarom mochten Roland (5), Jessica (5), Zofia (9) en Marysia (7) mee naar deze locatie. Twee aan twee mochten ze de cadeautjes overhandigen aan twee eveneens uitverkoren ouderen. En daar kregen de kinderen wat lekkers voor terug! “De kinderen vonden het erg spannend, maar wel heel leuk. Ze zagen hoe blij de ouderen werden van hun mooie werkjes en inzet. Dat maakte de kinderen ook weer blij,” laat Ria weten. “Uiteindelijk heeft Suzanne Vervloed ervoor gezorgd dat alle bewoners een cadeautje hebben gekregen.”

Nieuw Rijsenburgh

Op donderdag 16 december ging Ria met kinderen van het Kinderpaleis uit Middelharnis naar de ouderen in Sommelsdijk. Sanne (9) en Fabienne (7) mochten hier de cadeautjes afgeven. Zij gaven het pakket aan Esther Winkels, dagbestedingscoach binnen CuraMare. “Ze was blij verrast met alle cadeautjes,” vertelt Ria. “De mooie geverfde potjes, schoteltjes en kerstballen mochten Sanne en Fabienne overhandigen aan de teamleider van de woongroep. Zij zou er zorg voor dragen dat de ouderen van de woongroep de cadeautjes krijgen. Ook Sanne en Fabienne vonden het superleuk om de cadeautjes te overhandigen.”

Een mooi gebaar zo vlak voor kerst waar veel partijen blij van werden. “Het is mooi om te zien dat de kinderen geven net zo leuk vinden als krijgen,” aldus Ria.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding