Afbeelding
Foto: Jan Baks

Opruimactie werkgroep Strand en Zee: het was heel erg nodig

De werkgroep Strand en Zee van de NLGO heeft recent in samenwerking met Natuurmonumenten haar eerste opruimactie gehad op de Kwade Hoek. Dit was wel heel erg nodig.

Het was een aangepast programma in verband met de corona-eisen. Aan groepjes van twee personen werden op twee locaties hesjes, grijpers, handschoenen en vuilniszakken verstrekt. Een deel van de groep ging via de ingang Kwade Hoek bij het parkeerterrein naar het strand, de andere groep via de Oostduinen. Na weging bleken de 24 deelnemers 290 kilo rommel te hebben verzameld!

De rommel wordt afgevoerd naar een speciale container op de gemeentewerf in Stellendam. Daar zal onderzoek plaatsvinden naar de herkomst van het afval. Want we willen niet alleen dweilen met de kraan open, maar ook kijken of de oorzaken zijn aan te pakken.

De afgelopen maanden hebben vrijwilligers al tussen de 1250 en 1500 kilo plastic en visserijafval verzameld. De voorlopige schatting is dat ruim 60 procent van het afval afkomstig is van de visserijsector.

We gaan deze opruimactie de komende winter nog drie keer doen. Wie wil meedoen, kan zich aanmelden via de website van de NLGO.

Afbeelding