Afbeelding
Foto:

Koken in de tuin

Het buiten koken, outdoor cooking, is overgewaaid vanuit Amerika. De trend is in Nederland volop omarmd, wat resulteert in een enorm assortiment aan barbecues, grills en buitenkeukens.

Barbecues en grills zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen. Wie het echte kampvuurgevoel zoekt, is goed af met een tripod: een statief met rooster boven open vuur. Een grote vuurschaal is ook een mooie optie. Stook een houtvuurtje midden in de schaal en gril en kook op de brede, platte rand van ijzer. Er zijn ook grillen en ovens in één. Zo is het grillen van vlees of vis prima te combineren met het bakken van pizza’s en andere gerechten.

Nog een paar stappen verder: een complete buitenkeuken. Van alle gemakken voorzien, mét kastjes voor pannen, borden, bestek en kookgerei. En mét koelkast, zodat je de koele drankjes ook direct bij de hand hebt. De mogelijkheden zijn oneindig, vooral de keukens van steigerhout zijn erg populair. Een buitenkeuken past natuurlijk in een trend: de tuin groeit meer en meer uit tot het verlengstuk van het woonhuis.

Buiten koken en eten is gezellig. En ben je klaar met barbecueën, grillen of koken, dan kun je tijdens het vorderen van de avond nog een tijdje genieten van de aangename warmte.