Afbeelding
Foto:

New Harvest Inn: Ontbijten, lunchen en borrelen op zonnig terras

New Harvest Inn bestaat uit een horecagedeelte, twee appartementen en een atelier. In het atelier toont Yvonne haar kunstwerken. “Nieuwe Oogst, daarmee geven we aan dat we een authentieke sfeer en beleving creëren, onder andere door zoveel mogelijk materiaal te hergebruiken. Zo zie je in het interieur deuren, panelen en stukken bedstee, die we hier aantroffen toen we de pandjes kochten”, zegt Edy. Een broodschep aan de wand herinnert aan de tijd dat hier een bakkerij was.

Gemak en beleving

De huidige zaak heeft de uitstraling van een herberg. Niet voor niets is aan de naam het internationale Inn toegevoegd. Daarmee onderscheidt New Harvest Inn zich. Zoals de zaak zich ook onderscheidt met de kaart. Edy: “We begonnen met koffie en ontbijt, ook omdat er op dat gebied in Ouddorp nog weinig was. Dat sloeg goed aan door het gemak, de beleving en natuurlijk de kwaliteit. Al snel vroegen gasten om een lunch. Dus kwamen we met een lunchkaart. Als je iets extra’s biedt, dan merk je dat in de aanloop.”

Die aanloop groeide ook door het terras dat New Harvest Inn opende. Mensen eten en drinken nu eenmaal graag in het zonnetje. “We hadden al plannen het terras uit te breiden aan de overkant van de straat, voor het raadhuis. De gebruikers van het raadhuis – de bibliotheek en het museum – waren er direct erg enthousiast over. Toen de gemeente de mogelijkheden voor de horeca verruimde tijdens de coronacrisis kregen wij toestemming om het terras bij het raadhuis te openen.”

De tafeltjes, stoeltjes en parasols staan buiten van woensdag tot en met zaterdag. “Als het lekker weer is, is dit de eerste plek waar mensen gaan zitten. De zon staat bijna de hele dag op het terras.”

New Harvest Inn staat bekend om zijn uitstekende koffie (van Heilige Boontjes). Op de ontbijtkaart staan bijvoorbeeld scrambled eggs en blue berry pancakes. De lunchkaart is recent uitgebreid en trekt met onder andere salades, goede hamburgers en pasta een breed publiek. De borrelkaart en het assortiment van wijnen en bieren maken het plaatje compleet. Althans, voorlopig. Edy en Yvonne hebben alweer plannen om New Harvest Inn verder uit te breiden met een aantrekkelijk culinair aanbod op een aantal avonden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding