Afbeelding
Foto: Hans Gorter Fotografie

Huizerwitjes: stijlvolle, authentieke en ambachtelijk gebakken tegels

Adriaan en Esther Huizer startten vijf jaar geleden met Friese witjes. “We wilden een exclusief aanbod. Van de Friese witjes zijn we helemaal weg omdat ze niet standaard zijn. De tegeltjes zijn met de hand gebakken volgens een zeventiende-eeuws recept. Daardoor zijn ze allemaal verschillend en krijg je een authentieke uitstraling”, vertelt Esther Huizer.

De tegels komen van de Friese tegelbakker Albarello, die ook een atelier heeft voor het aanbrengen van beschilderingen met de hand. Denk aan Oudhollandse voorstellingen in Delfts blauw, maar ook aan hedendaagse in kleur.

Ook zonder beschildering is een rustige klassieke, ivoren of bonte tegel al een lust voor het oog. Veel mensen weten dat en hebben hun landelijke of moderne interieur al opgesierd met Friese witjes. Meestal in de keuken, de badkamer en het toilet, maar ook wel in de schouw.

Van landelijk tot hip

Om de klantenkring te vergroten, breidde Huizerwitjes het assortiment uit met zelliges. Tegels uit Marokko die niet minder exclusief zijn, maar wel in een wat lagere prijsklasse zitten. Ook de zelliges zijn ambachtelijk gemaakt. Ze zijn verkrijgbaar in tachtig kleuren. “Er is altijd wel een kleur die past”, zegt Esther, “Neutraal wit, beige of taupe, maar ook uitgesproken kleuren en zelfs zwart. Je kunt alle kanten op, van landelijk tot heel hip.”

Huizerwitjes levert voorts cementtegels met motieven. “Die worden gebruikt op vloeren en ook wel in een schouw of achter een fornuis. Ze combineren uitstekend, hebben een natuurlijke, matte uitstraling en zijn slijtvast. We denken erover om ons aanbod verder uit te breiden met terracotta en Belgisch hardsteen.”

Het plaatsen van de tegels is een precies werkje. De witjes en zelliges zijn allemaal verschillend en de cementtegels zijn poreus, zodat je zorgvuldig te werk moet gaan. Gelukkig heeft Huizerwitjes de legvoorschriften op papier gezet. Wie het plaatsen liever laat doen, kan ook bij het bedrijf in Dirksland terecht.

Huizerwitjes laat de collectie graag zien en onderscheidt zich ook met een goed advies en een gunstige prijsstelling. De showroom is open op afspraak via 06 22645533. Kijk voor meer informatie op www.huizerwitjes.nl.