Afbeelding
Foto:

Havenconcert: twee dagen muziek en niet alleen aan Goereese haven

Kortom: het muzikale evenement is in 2020 een tweedaagse, met recht Havenconcert Weekend genoemd, en niet beperkt tot de Goereese haven maar een happening voor het hele eiland. Goed om alvast in de agenda te zetten: vrijdag 4 en zaterdag 5 september, Havenconcert.

Havenconcert Junior

Kinderen uit groep 5 en/of 6 van de basisscholen hebben de kans om kennis te maken met verschillende vormen van muziek. Ze zijn via de scholen op Goeree-Overflakkee uitgenodigd om op vrijdagmiddag 4 september naar Goedereede te komen. Daar maken ze iets heel bijzonders mee: de interactieve kindermuziekvoorstelling Be-Mozart.

De basisscholen zijn enthousiast. Als nu nog de ouders voor vervoer zorgen, dan kan Havenconcert Junior niet meer stuk. Een mooie afsluiting van de eerste schoolweek na de zomervakantie…

Havenconcert Muziekdag

Deze tweede toevoeging aan het traditionele Havenconcert is bedoeld voor muziekverenigingen op het eiland. Havenconcert Muziekdag is voor deze verenigingen een opstapje om meer jeugd te bereiken.

Tijdens Havenconcert Muziekdag – zaterdag 5 september van 10.00 tot 16.00 uur – houden muziekverenigingen aanvullende activiteiten, die aansluiten op Havenconcert Junior. Denk aan demonstraties van verschillende instrumenten, inloopconcerten en gratis proeflessen. Dit allemaal op verschillende locaties, verspreid over het eiland. Muziekgebouw Goeree-Overflakkee ondersteunt deze activiteiten. Houd de website www.havenconcert.nl in de gaten voor het exacte programma.

Havenconcert

Zaterdagavond 5 september staat de Goereese haven in het teken van het Havenconcert. De Koninklijke Fanfare Apollo verzorgt, zoals altijd, de opening. Dan is het de beurt aan Clementine, de Goereese zangeres die zelfs over de grens furore maakt. Ze treedt deels solo op en deels met begeleiding van Apollo. De Sir Olivers Brassband uit Den Bommel sluit het concert af.

Vanwege de corona-epidemie zijn evenementen verboden tot 1 september. De organiserende Stichting Havenconcert Goedereede gaat er daarom van uit dat het muziekweekend op 4 en 5 september kan doorgaan. Om de dan nog geldende maatregelen te kunnen toepassen zijn de hele Markt, een deel van Zuidzijde Haven en Noordzijde Haven ingericht als één groot terras. Tussen de stoelen is anderhalve meter ruimte. Er zijn geen staanplaatsen.

Het centrum van Goedereede is op 4 en 5 september afgesloten voor auto’s.


Vriend worden?

Het Havenconcert Goedereede is alleen mogelijk door subsidie van de gemeente Goeree-Overflakkee en bijdragen van sponsors en donateurs. Vriend worden? Kijk op www.havenconcert.nl.

Afbeelding
Afbeelding