Afbeelding
Foto:

Ondernemers, presenteer u op de

digitale Studie- en beroepenmarkt

Goeree-Overflakkee heeft veel mooie ondernemingen. Ook is er arbeidspotentieel in overvloed. Maar hoe laat je die twee – ondernemers en de toekomstige generatie werknemers – vroegtijdig met elkaar kennismaken? Via het nieuwe digitale platform Studie- en beroepenmarkt Goeree-Overflakkee.

Wat voor bedrijven zijn er allemaal op Goeree-Overflakkee te vinden? Welke beroepen kun je daar uitoefenen? Leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn geïnteresseerd in de antwoorden op dit soort vragen. De website inspireert en helpt hen bij het kiezen van een profiel, een vervolgopleiding en een beroep.

Het digitale platform Studie- en beroepenmarkt Goeree-Overflakkee is dus voor leerlingen een wegwijzer. Tegelijkertijd is het voor ondernemers een platform om zich te presenteren en te profileren. Om zich bekend te maken aan het personeel van de toekomst. Dat kan door de website te vullen met gegevens over de werkzaamheden en de opleiding die daarvoor nodig zijn. Ook foto’s, filmpjes, vlogs en blogs zijn welkom. Evenals mogelijkheden voor (snuffel)stages, excursies en gastlessen.

In oktober ontvangen alle eilandelijke ondernemers een mailing met de uitnodiging om mee te doen aan het nieuwe digitale platform. Deelname is gratis. Het enige wat gevraagd wordt is het invullen van een checklist. Na verwerking – leerlingen doen dit als onderdeel van het lesprogramma – staan van alle deelnemende ondernemingen een bedrijvenkaart en beroepenkaarten op de website.

Studie- en beroepenmarkt Goeree-Overflakkee is een initiatief van DINK Creatief Bureau. Het platform is ontwikkeld in samenwerking met de RGO, CGS Prins Maurits, de gemeente Goeree-Overflakkee en Smart Water. Het verbindt de drie o’s op het eiland – onderwijs, overheid en ondernemers – en is bedoeld om het personeel van de toekomst te binden aan het eiland.

Meer informatie: Evelyn Mijnders, beleidsadviseur van de gemeente Goeree-Overflakkee, telefoon 0187 475607, e-mail e.mijnders@goeree-overflakkee.nl.

<kader>

Fysiek, digitaal

Een fysieke studie- en beroepenmarkt kent Goeree-Overflakkee al vele jaren. CGS Prins Maurits startte er ooit mee om leerlingen, onderwijsinstellingen en ondernemers met elkaar in contact te brengen. Later haakten ook de RGO en Edudelta aan. De markt groeide en groeide. In het eerste jaar waren tien bedrijven vertegenwoordigd, tijdens de laatste editie, in februari 2020, waren dat er 73. Zo veel, dat de marktvloer zich uitstrekte over twee schoolgebouwen.

Naast de fysieke studie- en beroepenmarkt is er nu dus een digitaal platform in de maak. Het voordeel van dit nieuwe initiatief is dat het 365 dagen per jaar in de lucht is, zodat leerlingen zich altijd kunnen oriënteren op hun toekomst en bedrijven altijd een platform hebben om te laten zien wat ze doen, welke beroepen daarbij komen kijken en waaraan behoefte is.

Helaas kan de fysieke studie- en beroepenmarkt 2021 niet doorgaan vanwege corona, maar via het digitale platform is het toch mogelijk om elkaar te inspireren.


Tekst: Kees van Rixoort

Fotografie: DINK Creatief Bureau