Afbeelding
Foto:

Langs de Deltawerken

Iets meer dan dertig mensen, vrijwel allemaal leden van de OVG, haalden op zaterdag 22 augustus hun oldtimer – auto of motor – tevoorschijn om eropuit te trekken. Op het programma stond een ontdekroute van 185 kilometer langs de Zeeuwse Deltawerken. Met uitzondering van een stevige bui bij Arnemuiden waren de weersomstandigheden ideaal. De start was bij Park Zeedijk in Herkingen. Onderweg deden de deelnemers twee verrassende stopplaatsen aan: vliegveld Midden Zeeland voor de lunch en Neeltje Jans voor een kleine picknick. Restaurant Zoet of Zout in Stellendam vormde de finish.

Het OVG-uitje was de try-out voor DUS-Events, dat de route heeft samengesteld. Er zijn ook ontdekroutes langs de Deltawerken van Zuid-Holland en Noord-Brabant. Andere themaroutes zijn in de maak, steeds gekoppeld aan horeca (inclusief overnachtingen) en activiteiten. DUS staat voor De Ultieme Schakel.

Overigens overhandigde Arend-Jan van der Vlugt van DUS-Events tijdens de try-out op 22 augustus het eerste exemplaar van het boek ‘Ontdek de Deltawerkenroute’ aan Commissaris van de Koning Polman van Zeeland en de directeur van het Watersnoodmuseum, de heer Louwerse. Dat gebeurde bij het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

Tekst: Kees van Rixoort | Foto’s: DUS-Events

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding