Wie had dit kunnen bedenken?

In wat voor bijzondere periode zijn we met z’n allen in beland? In de Dikke Van Dale zal een nieuw woord komen te staan. De geschiedenis boeken moeten worden herschreven. Covid-19, ofwel Corona. Een minuscuul klein virus legt wereldwijd de samenleving en economie plat. Wie had dit kunnen bedenken?

Iedereen van ons heeft er in meer of mindere mate mee te maken gekregen en het is nog niet voorbij. Scholen dicht, horeca dicht, recreatie dicht, winkels dicht, landsgrenzen dicht. En dan heb ik het nog niet eens over het vele menselijke leed dat er was en nog is. Dat is met geen pen te beschrijven. De personen die persoonlijk getroffen zijn wens ik alle sterkte toe.

Samenhangend met de crisis waar we in werden gestort, zie je ook een verandering ontstaan. We zijn veelvuldig genoodzaakt om thuis te werken, we gaan massaal Zoomen, vergaderen in Teams en wat nog niet meer. Het thuiswerken wordt een nieuwe standaard in vele beroepsgroepen.

Men gaat anders denken om relaties en klanten te bereiken. Men is heel vindingrijk en ondernemend.

Al met al er ligt een periode achter ons, die veel teweeg heeft gebracht. En het is nog niet voorbij, wat staat ons nog te wachten?

Maar voor je ligt weer een nieuwe uitgave van het GO!-magazine. Veel leesplezier.

Ik wens jullie allen een goede zomer toe in goede gezondheid.

Daan Buijze

Voorzitter VBGO