Afbeelding
Foto: daniel kraus

BMW starten met je smartphone

Met de eerste BMW 2 Serie Gran Coupé ooit introduceert BMW dit jaar het concept van de vierdeurscoupé nu ook in het premium compacte segment. Mét de mogelijkheid om de auto te starten met je smartphone.

Dat laatste is vrij nieuw in de autobranche. De Gran Coupé is te ver- en ontgrendelen via de smartphone als de berijder beschikt over de optionele BMW Digital Key. De motor kan worden gestart zodra de smartphone in de daarvoor bestemde dock is geplaatst.

De eerste BMW 2 Serie Gran Coupé introduceert volgens het automerk een nieuwe vorm van autoriteit in de compacte premiumklasse. Dankzij hoogwaardige technologieën en perfect afgestemde rijdynamische kenmerken onderscheidt de auto zich met gemak van de massa en volgt hij zijn eigen weg. Ondanks dat de carrosserie laag en sportief oogt, genieten de inzittenden van een riante binnenruimte. De bagageruimte van 430 liter is op diverse manieren uit te breiden.

Zoals zijn sportieve uiterlijk al suggereert, is de BMW 2 Serie Gran Coupé qua dynamiek de nieuwe maatstaf in zijn segment. De basis daarvoor is de geavanceerde voertuigstructuur met voorwielaandrijving, die de BMW 2 Serie Gran Coupé overigens deelt met de nieuwe BMW 1 Serie, in combinatie met een grote variëteit aan technologische ontwikkelingen.

Naast de topuitvoering BMW M235i xDrive zijn er voor de andere uitvoeringen nog drie uitrustingsniveaus: Model Sport Line, Model Luxury Line en Model M Sport.

De wereldpremière van de BMW 2 Serie Gran Coupé vond plaats op de Los Angeles Auto Show in november 2019. Vanaf maart 2020 staat het nieuwe model bij de BMW-dealer met een vanafprijs van 37.880 euro.

Afbeelding
Afbeelding