2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e

Opel Corsa-e kun je echt overal opladen

De nieuwe Opel Corsa-e kun je echt overal in Nederland opladen, zo luidt de belofte van de Duitse autofabrikant. Het elektrische broertje van de succesvolle Opel Corsa heeft een actieradius van 330 kilometer, wordt aangedreven door een 100 kW (136 pk) sterke elektromotor en heeft een 50 kWh accupakket.

De laadinfrastractuur voor elektrische auto's in Europa is uiterst divers. Er is een grote variëteit aan netwerken met verschillende laadstations. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 42.000 laadpunten. De kopers van de nieuwe volledig elektrische Opel Corsa-e hoeven zich niet druk te maken over deze grote variatie aan laadmogelijkheden. De Corsa-e kan namelijk overal worden opgeladen. Dankzij speciaal ontwikkelde oplossingen is de Corsa-e van een regulier stopcontact tot en met een snellader te laden.

De Opel Corsa-e wordt in Nederland standaard geleverd een 11 kW 3-fase 'onboard charger' en een type 2 laadkabel. Inbegrepen zijn bovendien 2 jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking, 8 jaar fabrieksgarantie op de accu (tot maximaal 160.000 kilometer), 6 jaar gratis onderhoud/APK (tot maximaal 180.000 kilometer), gratis navigatie map updates én 24/7 Opel pechhulp in Nederland. Daarnaast is de Corsa-e geschikt voor snellaadstations met een maximale laadsnelheid van 100 kW.

De Opel Corsa-e is daarmee dus voorbereid op alle laadopties. De standaard bijgeleverde type 2 laadkabel is zes meter lang, zodat de Corsa-e niet direct naast het laadstation hoeft te staan. Met een laadoutput van 11 kW (wallbox of publiek laadpunt) kan er na ongeveer 90 minuten weer 100 kilometer gereden worden. Het volledig opladen van de 50 kWh lithium-ion batterij met dezelfde laadoutput duurt ongeveer vijf uur en 15 minuten. Bij DC laadstations (gelijkstroom) verloopt het laden heel snel. Ze zijn vaak te vinden langs snelwegen. Met een output van maximaal 100 kW kan er na slechts 12 minuten weer 100 kilometer gereden worden. In minder dan 30 minuten is de batterij al voor 80 procent opgeladen.

Via de myOpel app kan dankzij 'intelligent opladen' het tijdstip van opladen worden ingesteld om - indien gewenst - te profiteren van lagere elektriciteitstarieven in de nachtelijke daluren. Ook handig: eigenaren van een Corsa-e kunnen het interieur voor vertrek koelen of verwarmen via de app.

De Opel Corsa-e is per direct te bestellen vanaf 30.999 euro en wordt vanaf maart 2020 uitgeleverd.

2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e
2019 Opel Corsa-e