Afbeelding

Nieuwe Puma is intelligent en krachtig

De Ford Puma begint een nieuw hoofdstuk in de designfilosofie van Ford. De crossover heeft een indrukwekkende uiterlijk met opvallende koplampen en een atletisch lijnenspel. De compacte Puma biedt een hoge zitpositie en veel binnenruimte.

De nieuwe Puma is één van de eerste mild hybrides van Ford. De geavanceerde technologie verlaagt niet alleen het brandstofverbruik, maar zorgt ook voor een prettige rijervaring. Even voor de kenners. De EcoBoost Hybrid-technologie ondersteunt de 1.0-liter EcoBoost benzinemotor met een 11,5 kW sterke, geïntegreerde starter/generator die door de multiriem wordt aangedreven. Hij regelt de terugwinning van de energie die normaliter verloren gaat bij remmen en vertragen en slaat die energie op in een luchtgekoelde 48-volt lithium-ionbatterij.

De Puma komt als EcoBoost Hybrid met een vermogen van 125 of 155 pk. Slimme techniek zorgt voor een nog lager brandstofverbruik en een lage CO2 uitstoot. Een leuke, nieuwe techniek is de Road Edge Detection. Dit systeem kan herkennen waar een verharde weg overgaat in bijvoorbeeld een zachte berm en voorkomt vervolgens met stuuringrepen dat de auto van de rijbaan rijdt.

De Puma biedt een ruime keuze uit luxe tot zeer luxe uitvoeringen. In de basis biedt de Puma onder meer standaard airconditioning, cruise control, een 8-inch touchscreen en SYNC 3 met Apple CarPlay en Android Auto.

De eerste exemplaren van de sportieve crossover arriveren deze maand in Nederland. De nieuwe Puma is verkrijgbaar vanaf € 26.900,-.

Afbeelding