Afbeelding
Foto:

Nieuwe Yaris is allesbehalve 'boring'

Toyota heeft de vierde generatie Yaris onthuld. Je kunt veel zeggen van het volledig vernieuwde model, maar de Yaris is zeker niet boring. De Japanse fabrikant maakt de uitspraak 'no more boring cars' helemaal waar.

De totaal nieuwe Toyota Yaris is compact van buiten, ruim van binnen, efficiënt en deels elektrisch. Met de totaal nieuwe Hybrid-aandrijflijn met 1,5-liter benzinemotor, behoort de nieuwe Toyota Yaris tot de zuinigste auto's in het segment. Opvallend is dat de auto korter is dan z'n voorganger. De lengte is iets afgenomen, daar staat tegenover dat de auto iets breder is geworden.

Het interieurdesign volgt de 'less-is-more' filosofie. Het dashboard van de Yaris werd slanker en is lager gepositioneerd waardoor de bestuurder perfect zicht heeft op de weg. De nieuwe Yaris voelt zich zowel in de stedelijke gebieden als op de snelweg prima thuis. In de stad is hij mede dankzij zijn compacte afmetingen makkelijk te manoeuvreren en reageert hij door zijn zelfopladende Hybrid-aandrijflijn met elektromotor alert. Op de snelweg is de Yaris stil en comfortabel.

Toyota heeft de nieuwe generatie Yaris Hybrid in verschillende Europese stedelijke gebieden uitgebreid getest, zoals Rome, Parijs en Darmstadt. Hieruit blijkt dat de Yaris Hybrid in stedelijke gebieden tot 80 procent van de tijd elektrisch kan rijden.

De nieuwe Toyota Yaris zal naar verwachting vanaf de zomer van 2020 in Nederland leverbaar zijn. Prijzen vanaf € 17.945,-.

Afbeelding
Afbeelding