Afbeelding
Foto:

Leef met volle teugen

En nu staan we met z'n allen hier: eind december. De kerstlichtjes branden volop en de klokken van de kerk roepen ons alweer toe op te gaan naar Gods huis om daar het kerstfeest te vieren. Nog een paar dagen, dan ruiken we de oliebollen alweer van verre en zien we het vuurwerk de lucht weer in schieten.

En dan is 2019 echt voorbij. Een jaar dat nooit meer terug komt. Hopelijk kijk je terug op een mooi jaar, waarin je mooie ervaringen hebt opgedaan en wat voor anderen hebt kunnen betekenen.

Veel mensen maken lijstjes van dit jaar. Deze vijf artiesten luisterde ik het meest afgelopen jaar, dit waren de leukste feestjes van 2019, dit waren de top 5 gebeurtenissen op het werk…

Soms voelt alles hier op aarde zo zinloos. De dagen rijgen aaneen, de jaren vliegen voorbij. Je geniet, je lacht, je ontmoet en viert feest. Je huilt, je schreeuwt, je vecht. Dag in, dag uit. Waar doe je het allemaal voor?

Dan die lijstjes… Wat maakt het uit hoe ik dit jaar tot in de detail heb door gebracht. Heb ik nu echt iets zinvols van dit jaar gemaakt? Heb ik nu iets bereikt waar ik mee verder kan, het nieuwe jaar in?

Hoe elke dag ook liep, God was erbij, en dat maakt 2019 tot een onderdeel van Zijn plan. Dus: ja! 2019 was zinvol! Dan denk ik terug aan al die mooie momenten die 2019 bracht, al die lieve mensen om me heen, al die keren dat ik mijn neus stootte maar er wijzer uitkwam… Dan weet ik: 2019 was de moeite waard! In 2019 was God erbij en ook in 2020 zal Hij ons niet los laten. Leg je leven maar in Zijn sterke handen.

Gezegende feestdagen mensen, en een heel mooi 2020 gewenst!