Een vol activiteitenprogramma bij A Seal Stellendam tijdens de kerstvakantie

STELLENDAM - Tijdens de kerstvakantie staat er een druk educatief programma op de planning bij A Seal Stellendam. Bij A Seal kun je iedere dag om 11.00 en 16.00 een presentatie bijwonen tijdens de voedermomenten.

Er is een interessante tentoonstelling te bekijken over Duurzame Visserij, met een uitdagende speurtocht voor het gehele gezin. Ook kun je eens virtueel binnen kijken in de Haringvlietsluizen met de Virtual Reality attractie 'Treasures of Go'.
Naast de reguliere presentaties en attracties biedt de zeehondenopvang aan het Haringvliet in de vakantieperiode dagelijks leuke en leerzame activiteiten of presentaties voor alle leeftijden aan. De hoofdverzorger en dierenarts zullen afwisselend beschikbaar zijn voor het publiek om vragen te beantwoorden en zij vertellen over hun werk met de zeehonden in de opvang. Ook zal er een strandwachter van de EHBZ komen vertellen hoe zij te werk gaan op het strand als er een zeehond in nood wordt gemeld. Verder worden er een aantal knutselmiddagen georganiseerd en komt er een natuurkenner vertellen over de 'Big 5' van het Haringvliet.
A Seal Stellendam vangt zieke, verweesde en gewonde zeehonden op van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust, waarna ze na herstel weer worden uitgezet in de natuur. Het volledige programma is te vinden op: www.aseal.nl en facebook. A Seal is gesloten op 25 december en op 1 januari.